PNL şi partidul lui Mircea Geoană au încheiat un protocol de colaborare politică şi parlamentară

Data publicării:
blagageoana 1

FOTO: DIGI24

Potrivit protocolului, PNL şi PSRO îşi propun susţinerea învestirii unui nou guvern şi formarea unui Consiliu Consultativ cu reprezentanţi din ambele forţe politice cu scopul de a dezbate problemele politice de pe agendă şi de a conveni poziţii comune ale celor două partide, informează Mediafax.

În protocol se precizează că se va institui un mecanism de cooperare parlamentară pentru stabilirea unor poziţii comune privind sistemul electoral, finanţarea partidelor, modificarea Constituţiei, reorganizarea administrativ-teritorială.

Durata protocolului se întinde pe perioada actualei legislaturi parlamentare, cu posibilitatea de prelungire pentru legislatura 2016-2020.

La semnarea protocolului au participat, din partea PNL, Vasile Blaga, Ludovic Orban și Teodor Atanasiu, iar din partea PSRO, Mircea Geoană şi alţi membri ai conducerii acestui partid.

La semnarea protocolului nu au fost prezenţi Alina Gorghiu şi Cătălin Predoiu. Vasile Blaga a precizat că Predoiu este la tipografie pentru ultimele corecturi ale programului de guvernare, iar Ludovic Orban a spus că Alina Gorghiu este bine reprezentată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri