PNL și PDL au depus documentele de fuziune. Liberalii nu au anulat însă alianțele cu PC și PSD

Data publicării:
congres pnl pdl ansamblu

PNL şi PDL au depus actele pentru înscrierea noului PNL, dar trecutul bântuie noile realităţi politice. Alianţa de Centru Dreapta, parafată de PNL şi PC, nu a fost încă ştearsă din scripte, ceea ce poate aduce probleme noii alianţe.

S-ar putea ca această alianţă de acum să fie contestată de cineva să ne încurce rău de tot. E o neglijenţă pe care nu mi-o explic. Suntem aliaţi cu toata lumea”, spune seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus.

Prevederile protocolului ACD sunt valabile până în 2016. Atât PC, cât şi PNL s-au mulţumit doar să-l denunţe public.

Alianța există juridic și produce efecte. Poate fi o vulnerabilitate a proiectului pe care îl au colegii noștri liberali”, spune Bogdan Ciucă, vicepreşedinte PC.

Preşedintele PNL crede că nimic nu poate zdruncina alianţa cu PDL. La fel de siguri sunt şi alţi liberali.

Noi o să facem totul în aşa fel încât să fie perfect legal, dar ACD-UL, ca şi USL-ul, nu mai există de facto”, spune și președintele PNL Klaus Iohannis.

PNL, prin congres, practic a luat decizia de a constitui această alianţă electorală pentru alegerile prezidenţiale, ca atare vechea decizie a PNL de a fi parte din alianţa cu PC-ul nu mai există”, spune și Ludovic Orban, vicepreşedinte politic al PNL.

Nici Uniunea Social-Liberală nu a fost denunţată. Protocolul său prevede că partidele membre nu pot avea alte alianţe electorale.

Cele două părţi nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale”, se arată în protocolul USL.

Liberalii intenţionează să ceară la tribunal anularea USL şi ACD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri