PNL şi PDL decid pe 26 iulie dacă vor fuziona

Data publicării:
iohanis resize -Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu

Klaus Iohannis a precizat că pentru data de 21 iulie s-a decis convocarea unei noi ședințe a Delegației Permanente, în care să se decidă candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale.

Liderul PNL a anunțat decizia Delegației Permanente a partidului pentru convocarea congresului PNL pe 26 iulie, la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.

Klaus Iohannis a menționat că pe ordinea de zi a congresului vor fi două puncte: cel privitor la aprobarea statutului noului partid rezultat din fuziunea PNL-PDL și aprobarea protocolului politic.

"În acest fel, pe data de 26 iulie se va încheia procedura politică de decizie a unificării PNL-PDL. În aceeași zi va avea loc și congresul, Convenția PDL, iar la sfârșit va avea loc congresul comun care va consfinți aceleași două lucruri: statutul și protocolul politic", a mai declarat liderul PNL.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a explicat că, după decizia luată în congresul comun PNL-PDL, în termen de zece zile vor fi depuse la Tribunalul București protocolul de fuziune și noul statut, conform Legii partidelor politice.

"O să avem o perioadă de timp necesară pentru a finaliza procedura, pentru că instanța are termene pe care trebuie să și le urmeze pentru a se putea pronunța pe un asemenea proces electoral. Estimăm că în jur de 4-5 luni, în condițiile în care va fi contestată fuziunea, va dura toată această procedură, până vom avea o hotărâre definitivă a instanței judecătorești care să producă efecte față de toată lumea", a menționat Gorghiu.

Ea a precizat că acesta este motivul pentru care la alegerile prezidențiale nu se va putea candida cu noul partid politic rezultat din fuziunea PNL-PDL, ci cu o alianță electorală.

Totodată, vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat că, până la finalul acestei săptămâni, Comisia de negociere cu PDL va lua o decizie asupra Statutului comun.

"Sperăm ca în această săptămână să stabilim toate documentele necesare unificării, inclusiv Statutul, urmând ca săptămâna viitoare să le discutăm în Delegația Permanentă și apoi în Congresul din 26 iulie. (...) Ne-am propus să ne întâlnim de atâtea ori de câte ori este necesar, ca până la sfârșitul săptămânii să elucidăm toate problemele pe care nu le avem încă clarificate", a spus Atanasiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri