PNL şi PSD se ceartă pe statutul Casei Regale

Data publicării:
regele principesa captura

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că subiectul statutului Casei Regale a fost abordat pentru prima oară de liberali, într-o întâlnire cu premierul Dacian Cioloş.

E un proiect, şi mă bucur că a spus-o şi prim-ministrul, discutat cu experţii Casei Regale şi experţii Guvernului. Acest lucru a fost stricat de faptul că Dragnea s-a dus la Casa Regală cu presa după el şi s-a erijat în iniţiator al acestei iniţiave. Cu o zi înainte am fost şi eu, şi Blaga la această discuţie cu principesa”, spune Alina Gorghiu.

Copreşedinţii PNL nu s-au fotografiat, însă, alături de Custodele Coroanei Regale, aşa cum a făcut-o liderul PSD.

Casa Regală este un simbol al României de care trebuie să avem grijă. Trebuie creat un cadru legal pentru că este păcat şi este incorect, acum nu există un cadru legal care să reglementeze funcţionarea acestei instituţii până la urmă”, spunea Liviu Dragnea după întâlnirea cu Principesa Margareta.

Liderul PSD a avansat posibilitatea ca statutul Casei Regale să fie reglementat chiar şi printr-o ordonanţă de urgenţă dată de Guvern.

„Da, noi lucrăm deja cu Casa Regală de mai multe săptămâni, în urma unor idei şi propuneri care au venit din partea dânşilor. A existat această solicitare şi din partea Casei Regale, de a stabili un cadru juridic legal care să delimiteze foarte clar rolul şi contribuţia pe care Casa Regală poate să o îndeplinească. Propunerea va fi supusă dezbaterii parlamentare”, a explicat premierul Dacian Cioloş cu o zi înainte ca preşedintele PSD să lanseze ideea unui statut al Casei Regale.

Proiectul ar urma să recunoască poziţia Casei Regale în statul român şi ar da voie membrilor acesteia să reprezinte România în întâlniri externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri