PNL vrea verificarea celor cu viză de flotant din Olt

Data publicării:
VOTARE GEN

Liderii PNL din Olt cred că în acest mod a fost mascat turismul electoral, iar rezultatul votului din 5 iunie a fost viciat.

„Aceste persoane nu locuiesc în aceste localități, au venit doar pentru alegeri, urmând ca peste două-trei, patru-cinci săptămâni să vedem că revin la vechile domicilii și aceste vize de resedință vor fi anulate, ceea ce mă face să cred că într-adevăr există un turism electoral. Solicit pe această cale ministrului de Interne, i-am solicitat-o și în scris, i-am adresat rugămintea și telefonic, prin sms, pentru că nu a binevoit să răspundă la telefon, solicit pe această cale să analizeze foarte serios ceea ce s-a întâmplat în județul Olt vizavi de aceste vize de reședință”, a precizat deputatul PNL Gigel Știrbu.

În Olt a fost deschisă deja o anchetă cu privire la migrația alegătorilor

Spre exemplu, la Tătuleşti, în judeţul Olt, prezenţa la vot a fost 104,4%. Celor 607 alegători de pe listele permanente li s-au adăugat 211 pe liste suplimentare. De exemplu, în satul Mirceşti trăiesc 20 de familii. La vot au mai venit însă alţi 50 de oameni. Întrebaţi dacă îi cunosc pe aceştia, oamenii din sat spun că nu. „S-au mutat poate doar pentru votare”, crede un localnic.

În ultimele două săptămâni 211 persoane au cerut la Primăriei Tătuleşti vize de flotant. Funcţionarii recunosc că oamenii au cerut mutaţia doar pentru a vota, dar spun că aveau toate actele în regulă.

Citiți și:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri