Politica se face pe ton ridicat. Discreditarea adversarului, o armă în politică

Data publicării:
boc si blaga la conventia pdl - mfax

Susţinut de Curtea Constituţională, prin deciziile date de judecători, Traian Băsescu a rămas conectat la viaţa partidelor în toată perioada petrecută la Cotroceni. Fie că a sprijinit PDL sau PMP, fie că şi-a nimicit adversarii prin declaraţii publice.

În 2014, principalul adversar al fostului preşedinte a fost Victor Ponta. În vară, premierul a fost chemat la Cotroceni să explice de unde are bani Guvernul să acopere golul produs de reducerea CAS cu 5 procente. „Omul ăsta este un kitsch, un fals total. Când îl cauţi, e masterand la Catania, pe urmă constată că nu mai este, îl cauţi doctor, îl găseşti cu un plagiat, tot CV-ul lui este un fals”, declara Traian Băsescu.

Nici partenerii lui Victor Ponta din Guvern nu au scăpat de mustrările lui Traian Băsescu. Atacul final la adresa premierului Victor Ponta a fost dat în campanie. În ziua primului tur al alegerilor pentru Cotroceni, fostul aliat al lui Victor Ponta afirma: „Aţi returnat votul primit de la domnul Ponta în 2009? CrinAntonescu: Nu, pentru că votul acela nu a fost chiar un împrumut că nu m-a anunţat”. Pe alt plan, bătălia s-a dus între susţinătorii şi adversarii lui Traian Băsescu din PDL. „Dacă domnul Boc se simte atras de un alt partid nu are decât să-și dea demisia din PDL”, spunea Vasile Blaga.

Iar replica fostului premier a fost pe măsură: „Sunt criticat că am stat la masă cu preşedintele României, cu cel care a făcut posibile, alături de PDL, cele mai mari succese din istoria noastră politică. (...) Vasile Blaga spune că are PDL în suflet, dar astăzi îl bagă în mormânt definitiv", declara primarul Clujului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri