Politicienii, despre cum au resimţit tragedia din Colectiv: Nu e crimă, e genocid. E inimaginabil să ai 50 de morţi, 40 şi ceva de morţi

Data publicării:
jurnal seara


Mirel Taloş, deputat ALDE: Este îngrozitor, este un lucru pe care trebuie să ni-l asumăm toţi pentru că ce s-a întâmplat e pentru că statul nu funcţionează bine şi DNA arată în şir ce anume nu a funcţionat bine pentru că s-a ajuns la această situaţie.

Adrian Marius Dobre, secretar de stat la Ministerul Muncii, membru PSD: Personal tragic, am un prieten foarte bun al cărui copil a fost rănit în acel club. Mi-a cerut ajutorul acum două zile, în mod evident, ca orice prieten am aşteptat o zi pentru a cere date, am sunat azi înapoi să vedem despre ce e vorba, cu ce pot ajuta - şi mi-a zis că nu mai e nevoie pentru că copilul a intrat în moarte clinică. Este tragic. Este o poziţie ingrată, cred că nimic nu e mai cumplit decât să-ţi vezi copilul murind. Au fost doar trei zile de doliu naţional, eu mi-am permis să port în fiecare zi negru, pentru că e doliu în fiecare zi. Sigur a scos la iveală această tragedie foarte multe nereguli, dar factura e mult prea mare, ne arată foarte multe lucruri rele, produce un declick, toate aceste mişcări de stradă au produs un declick, factura e plătită nedrept de cei care au murit şi familiile lor. Statul prin instituţiile sale trebuie să facă dreptate.

Ionut Stroe, deputat, purtător de cuvânt al PNL: Adevărata dreptate nu se găseşte în răspunderea juridică sau penală a unora. Eu nu sunt mulţumit cu acest lucru, nici societatea. Un răspuns adecvat se găseşte în reformarea profundă a decizionalului, problema se găseşte în ansamblul ei. Câte cluburi nu funcţionau fără acele norme?! Este inimaginabil să ai 50 de morţi, Doamne fereste 40 şi ceva de morţi, sper să se oprească aici cifra.

M-a cutremurat, nu mă găseam nici în ţară, reacţia celor de acolo a fost mult peste aşteptările mele, toţi au venit să mă întrebe, CNN , BBC şi Euronews transmiteau toţi în direct. Este un lucru mai mult decât un accident.

Adrian Marius Dobre: E genocid. Sunt 40 şi ceva de oameni. Nu e crimă, e genocid.

Mirel Taloş: În administraţia locală va fi mai multă seriozitate. Sunt convins.

Adrian Marius Dobre: Seriozitatea va exista atât timp cât vom respecta regulile.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri