Ponta: Creşterea economică „e meritul meu, în primul rând”

Data actualizării: Data publicării:
ponta dragnea FB

Fostul premier PSD a declarat, marți, referindu-se la datele publicate marți de INS, că este „în primul rând” meritul său pentru evoluția bună a economiei, deoarece a „ guvernat bine” și a făcut un Cod fiscal Bun. Victor Ponta a atenționat, totodată, Executivul condus de Sorin Grindeanu să nu împartă „mai mult decât surplusul”.

Eu cred că e meritul meu, în primul rând, pentru că am guvernat foarte bine, am făcut un Cod fiscal foarte bun. E meritul Guvernului Cioloş, că nu a stricat prea multe, şi e meritul Guvernului Grindeanu că reuşeşte, deşi are atâtea moaşe copilul, să se ocupe de copilul economie bine. Cu cât îl lasă moaşele mai mult, cu atât o să aibă succes mai mare”, a declarat Victor Ponta. La solicitarea jurnaliștilor, fostul premier a precizat și care sunt „moașele” la care se referă: președintele Klaus Iohannis și șeful PSD, Liviu Dragnea.

Ponta a explicat și că nu trebuie cheltuit tot ce se colectează, pentru a nu se ajunge la datorii. „Exact ce am făcut în 2012-2015. Strângem, surplusul îl împărţim. Să nu împărţim mai mult decât surplusul, că dacă împărţim mai mult decât surplusul înseamnă că ne pregătim de situaţii rele”, a spus fostul premier.

Economia românească a crescut în primul trimestru al acestui an cu 5,7%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, arată primele estimări publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), care depăşesc sensibil prognozele analiştilor.

După publicarea datelor, au reacționat premierul Sorin Grindeanu și șeful PSD, Liviu Dragnea. „România are pe primul trimestru o creștere de 5,7% față de aceeași perioadă din anul anterior. Putem face comparația cu Germania 2,4% sau Franța 1,4%, care au raportat până acum la Eurostat. Dar cel mai important e că această creștere se simte efectiv în buzunarul românilor, care au avut parte în acest trimestru de majorări salariale și de reduceri de taxe”, a precizat Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri