Ponta explică dezastrul de la Târgu Jiu: "Liviu Dragnea i-a ameninţat pe candidatul PSD la Primărie şi pe liderii locali"

Data actualizării: Data publicării:
2016.05.10_GC_lansare_Negoita_ps3_4
Dragnea și Ponta, Inquamphotos

Fostul premier critică dur actuala conducere a PSD, acuzând-o de pierderi electorale grele la scrutinul local parţial de duminică. Victor Ponta mai scrie că Liviu Dragnea i-a minţit pe oameni în ceea ce priveşte locul pe care fostul premier îl va juca în PSD, că a fost împiedicat să se implice în campania electorală pentru primăria din Târgu-Jiu (pierdută de PSD) şi că liderii social-democraţi din Gorj au fost ameninţaţi de Dragnea că dacă vor colabora cu Victor Ponta pentru campania electorală vor rămâne fără fonduri de la buget.

"Liviu Dragnea i-a ameninţat pe candidatul PSD la Primărie şi pe liderii locali că dacă <<îl chemaţi pe Ponta în campanie şi va afişaţi cu el va tăia toate proiectele de la Ministerul Dezvoltării>>! Deşi am insistat să fiu implicat în orice mod teama acestora a prevalat şi aşa am fost <<exclus>> din campanie pentru prima dată din 2004!!! Într-un oraş mic aşa cum e Târgu Jiu aceste lucruri se află imediat / oamenii nu au încredere într-un Partid care pune pe primul loc luptele egoiste din interior şi nu interesul oraşului şi al lor", scrie Victor Ponta pe pagina sa de Facebook. 

Într-o postare cu aer de rechizitoriu la adresa conducerii PSD sub bagheta lui Liviu Dragnea, fostul premier mai spune că "e profund greşit să crezi că doar te prezinţi la alegeri şi victoria vine de la sine într-un oraş care a votat în ultimii 15 ani în special pentru Cîrciumaru şi Ponta". În context, Victor Ponta dă ca exemplu şi situaţia de la Craiova, unde PSD a câştigat primăria municipiului reşedinţă de judeţ, dar la un scor mai mic decât anul trecut şi pe fondul unei apatii fără precedent a electoratului. Ambele, consideră Ponta, imputabile tot conducerii centrale a partidului. "În Iunie 2016 Olguţa Vasilescu câstiga Primăria Craiova cu 62% din voturi ulterior devenind chiar ministru - ieri candidatul PSD câstiga cu 42% la o prezenţă catastrofală de sub 20%", mai arată fostul lider al PSD.

Potrivit acestuia, motivele pentru eşecurile social-democraţilor la alegerile locale parţiale de duminică au la bază un cumul de factori, de la incapacitatea guvernării PSD de a respecta programul de guvernare, la atitudinea echipei Dragnea şi până la sentimentul electoratului că ar fi fost minţit. "Dezamăgirea alegătorilor PSD faţă de subiectele la nivel naţional din perioada campaniei: Legea Salarizării care a creat mari aşteptări şi s-a terminat cu o poveste amară ; forţările Conducerii PSD de a da jos propriul Guvern fără a explica deloc care este motivul; aroganţa agresivă a unor lideri PSD de la televiziuni care sfidează realitatea pe care oamenii o văd cu ochii lor / faptul că acum toată lumea a înţeles că au fost păcăliţi în campania de la Parlamentare cu povestea <<Victor este prietenul meu - o să aibă mari funcţii după alegeri aşa că votaţi PSD>>?", conchide Victor Ponta.

Nu în ultimul rând, acesta mai vine cu un exemplu, tot din Gorj, unde PSD a pierdut primăria: "De altfel tot ieri au fost alegeri şi într-o altă localitate din Gorj - la Drăguteşti / şi acolo PSD a pierdut dar în faţa&nbsp;candidatului ALDE!!!"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri