Ponta susține că a demisionat de la Guvern pentru a evita revolte ca în Ucraina

Data publicării:
ponta la tribuna congres psd

Fostul premier Victor Ponta susține că a demisionat din funcția de prim-ministru pentru că ar fi primit informaţii de la ministrul de Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea, potrivit cărora în România se pregăteau proteste de amploare şi incendieri de instituţii.

PONTA SI SOVA PROCES TURCENI 1 INTOARSA INQUAPHOTOS

Victor Ponta a fost întrebat despre motivele demisiei sale, în condiţiile în care ar exista "informaţii" potrivit cărora în noiembrie 2015, după tragedia din Colectiv, urmau "foarte multe proteste, inclusiv incendierea unor sedii de instituţii foarte importante". Fostul premier a confirmat aceste informaţii prezentate de România TV: "Astea au fost informaţiile pe care le-am primit şi eu".

Victor Ponta a spus că în România se pregăteau evenimente similare cu cele din Ucraina, care au dus la căderea preşedintelui antieuropean şi prorus Victor Ianukovici.

"Se pregătea, aşa, se dorea să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Ucraina, aşa, un Maidan. Ori, eu am spus, că atunci era ministru de Interne domnul (Gabriel - n.r.) Oprea, am zis <<nici vorbă, niciun jandarm, nu că nu... Domnule, lăsaţi în pace să facă ce vor, nu există în România jandarmi care bat oameni cât sunt eu prim-ministru>>", a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă cel care i-a prezentat aceste informaţii a fost fostul ministrul de Interne şi vicepremierul Gabriel Oprea, Ponta a confirmat. "Am primit şi alte date", a completat Ponta.

Fostul lider PSD a invocat din nou argumentul că el a fost dat jos de la putere în urma tragediei din clubul Colectiv la insistenţele preşedintelui Klaus Iohannis. "Am spus: <<atâta timp cât preşedintele ţării, cel care dincolo de partea personală, are totuşi obligaţia de a respecta nişte reguli, nişte instituţii, de a reprezenta România, foloseşte moartea unor oameni... (...) Nu e în regulă să te foloseşti de moartea cuiva>>", a adăugat Ponta.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri