Predare de ștafetă. Noii miniștri își preiau portofoliile

Data publicării:
170104_COTROCENI_GUVERN_08_INQUAM_Octav_Ganea

Miniştrii Guvernului Grindeanu şi-au preluat oficial mandatele. Nu festiv însă, cum se întâmpla până acum. Predarea-primirea de ştafetă s-a petrecut fără nicio ceremonie. La Palatul Victoria, noul premier Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu predecesorul său, Dacian Cioloș.

Noii titulari ai portofoliilor au priorităţi clare pentru fiecare domeniu. La Finanţe, de exemplu, cel mai important lucru este finalizarea bugetului pentru acest an.

Și alți noi miniștrii și-au prezentat pe scurt prioritățile.

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: „Nu mi-am luat cu mine decât programul de guvernare. Am de lucru până mâine, trebuie să dăm drumul la șapte Ordonanțe de urgenţă - salariul minim, pensiile, e mult de lucru. Să terminăm cu formalitățile și după intru în pâine”, a spus noul ministru.

Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne: O să intru cu domnul ministru, o să stăm puţin de vorbă, este protocolul obişnuit de la predarea şi preluarea mandatului.

De altfel, noul ministru își intră azi „în pâine”. La ora 14.00 va conduce Comandamentul de iarnă, convocat în urma avertizării meteorologice de cod portocaliu de ninsori.

Alexandru Petrescu, Ministrul Economiei: (Ce aşteptări aveţi?) Cu analiză, planul de acţiuni îl am. Voi începe cu analiza.

Florian-Bodog, ministrul Sănătății: (Cum e în prima zi?) Am venit la muncă.

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: La treabă, la treabă, mergem repede la treabă. Avem multă treabă.

Florin Iordache, ministrul Justiției: Întărirea statului de drept, încrederea cetățeanului în actul de justiție. (Ce consideraţi că trebuie să se facă urgent?) O să discut cu colegii mei, dar repet: cel mai important este încrederea cetățeanului în actul de justiție corect, cu respectarea legii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri