Predoiu, semnal de alarmă: La miezul nopţii UNJR a propus amendamente care scot din joc DNA

Data actualizării: Data publicării:
PARLAMENT agerpres_7827797
Foto: Agerpres

Dezbaterile pe Legea 304/2004 au fost reluate, joi, în comisia parlamentară specială condusă de Florin Iordache, principalul punct fiind înfiinţarea unei direcţii speciale de investigare a magistraţilor. Deputatul PNL Cătălin Predoiu a acuzat însă faptul că Uniunea Naţională a Judecătorilor (UNJR) a transmis azi-noapte, la ora 00:30, o serie de amendamente-problemă la legea 304/2004, pe două direcţii: înfiinţarea unei direcţii noi de investigare a magistraţilor şi eliminarea DNA din procedura de anchetare a judecătorilor şi procurorilor corupţi.

PARLAMENT agerpres_7827797
Foto: Agerpres

"Aseară la ora 00.30 o parte dintre membrii Comisiei am primit pe mail o serie de amendamente propuse de UNJR privind înfiinţarea unei secţii speciale de anchetă a magistraţilor în cadrul Parchetului General. Potrivit acestor amendamente, competenţa DNA în cazul în care în fapte de corupţie sunt implicaţi magistraţi este evaporată. Este o lovitură care se încearcă la adresa competenţei DNA”, a declarat Cătălin Predoiu, înaintea şedinţei comisiei speciale privind legile Justiţiei în care se discută legea privind organizarea judiciară.

”PNL se va opune acestei iniţiative şi vom cere ca în jurul acestei mese de şedinţe să existe toţi reprezentanţii sistemului judiciar. E inadmisibil la 12.30 să primim amendamente care nu au fost comunicate, nu au fost dezbătute, nu e o premisă foarte bună pentru această dezbatere”, a mai spus fostul ministru al Justiţiei, citat de News.ro.

--------------------------------------------------------------------

Noile discuţii vin după ce, ieri, Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată pe articole într-o şedinţă maraton care a durat peste 12 ore. Votul final a fost însă amânat pentru că PSD - ALDE - UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă. Detalii privind desfăşurarea evenimentelor pe parcursul zilei de ieri şi suita de scandaluri care le-a însoţit AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri