Predoiu sugerează că altul este motivul pentru care Dragnea convoacă Parlamentul

Data publicării:
catalin predoiu

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu sugerează duminică, într-o postare pe Facebook, că motivul pentru care este convocat Parlamentul în sesiunea extraordinară este „mai serios și deocamdată ținut secret”, dar ar putea fi vorba de crearea Fondului Suveran de Investiții.

Liviu Dragnea ar fi avut, în concediul din Grecia, „niște discuții” - cu interlocutori pe care Cătălin Predoiu nu îi precizează -  inclusiv pe teme de justiție, în urma cărora e posibil să  fi decis convocarea Parlamentului, arată liderul PNL. Cătălin Predoiu formulează aceste ipoteze sub forma unor întrebări adresate public liderului PSD:

„Dragnea convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară. Tudose a anunțat că ar fi vorba de o lege privind fuzionarea ELCEN cu RADET. Înclin să cred că poate fi vorba și de ceva mai serios ținut deocamdată în secret. De aceea, îl întreb public pe L.Dragnea câteva lucruri:
Intenționează să propună un proiect de lege privind crearea Fondului Suveran de Investiții acum în sesiunea extraordinară?

A avut discuții pe această temă, recent, în Grecia? Daca da, cu cine a avut acele discuții și ce a hotărât să facă în urma lor?

Este adevărat că a avut discuții și pe teme de Justiție și ce a hotărât în urma lor?”

Cătălin Predoiu reamintește că în Fondul Suveran ar urma să intre, conform declarațiilor anterioare ale lui Liviu Dragnea, acțiuni ale statului la cele mai profitabile societăți de stat. 

„Publicul din România, cetățenii români, au dreptul să afle răspunsurile la aceste întrebări”, încheie Cătălin Predoiu, care își ilustrează postarea cu o tablă de șah pe care s-a făcut o primă mutare, a pionului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august. Premierul Mihai Tudose a declarat luni, după ce a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a se adopta un proiect de lege prin care ELCEN să treacă în subordinea Primăriei Capitalei, astfel încât să se rezolve problema încălzirii din Bucureşti.

Pe de altă parte, Guvernul s-ar pregăti să adopte săptămâna viitoare o ordonanță de urgență prin care se modifică Legea pensiilor speciale pentru poliţie, armată şi servicii secrete și acesta ar fi adevăratul motiv pentru care ar fi convocată și sesiunea extraordinară, susținea, sâmbătă seara, Hotnews, citând surse guvernamentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri