Premierul, chemat la Cotroceni. Președinția dezvăluie care a fost subiectul discuțiilor

Data publicării:
colaj victor ponta si klaus iohannis in fata la cotroceni

ACTUALIZARE 18:15  „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 29 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, cu care a discutat despre bugetul de stat și alocarea suplimentară de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apărării. Acest subiect se va afla în curând pe agenda discuțiilor la nivelul Uniunii Europene”, a anunțat Administrația prezidențială.

Detaliile au fost date după ce tot Administrația Prezidențială a anunțat că președintele a promulgat Legea bugetului pe 2015, după ce aceasta a fost declarată constituțională.


Am avut întâlnirea săptămânală cu Președintele Iohannis - subiectele obișnuite de colaborare instituțională! Și urări de La mulți ani”, a precizat Victor Ponta, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Administraţia Prezidenţială a precizat, anterior, prin intermediul unui comunicat de presă, că la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, luni şi marţi au loc, la Palatul Cotroceni, o serie de întâlniri ale şefului statului cu miniştrii Gabriel Oprea, Mircea Duşă şi Bogdan Aurescu.

Potrivit sursei citate, ”la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis se desfăşoară, luni şi marţi, la Palatul Cotroceni, o serie de întâlniri între preşedinte şi miniştrii Afacerilor Interne, Apărării Naţionale şi de Externe.

„Se discută domeniile de care preşedintele este direct responsabil, securitate naţională, apărare şi politică externă, în cadrul unei prime luări de contact cu activitatea miniştrilor Gabriel Oprea, Mircea Duşa şi Bogdan Aurescu, şi a celor trei ministere pe care le conduc”, se mai precizează în comunicat.

În cursul zilei de luni au loc întâlnirile cu miniştrii de Interne şi Apărare, în timp de întâlnirea cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu va avea loc marţi.  

Aceasta este prima serie de întâlniri a preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţi ai Executivului, de la învestirea în funcţie.

Surse politice declarau, duminică, pentru Mediafax, că preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, cel de Interne, Gabriel Oprea şi cel de Externe, Bogdan Aurescu, discuţii vizând domeniile de care şeful statului este direct răspunzător, potrivit Constituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri