Premierul desemnat, întâlnire cu PSD | L. Dragnea: Bun venit în PSD. D. Cioloș: E periculos ce ziceți

Data publicării:
intalnire PSD ciolos

Dacian Cioloș a stat aproximativ o oră și jumătate la ședința cu liderii PSD.

Vă urez bun venit în cadrul Partidului Social Democrat. Ca tehnocrat”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, la începutul întâlnirii cu Dacian Cioloș.

E periculos ce ziceti. Mă simt bine venit în calitatea pe care o am acum în mijlocul dumneavoastră și sper să putem colabora, chiar dacă e vorba de un guvern tehnocrat. Nu este intenția mea de a veni pentru a rade tot și a pune altceva în loc”, a replicat Dacian Cioloș.

Liderii PSD au fost destul de acizi și i-au pus multe întrebări premierului desemnat.

De exemplu, Dacian Cioloș a fost întrebat ce părere are despre amnistie și grațiere. Acesta a răspuns că aceste chestiuni nu îl privesc pe premier, ci, mai degrabă, pe liderii partidelor, care trebuie să ia o decizie în această direcție.

Un alt punct de interes pentru social democrați a fost dacă premierul desemnat intenționează să facă schimbări în eșalonul al doilea și al treilea din Guvern, adică schimbări ale secretarilor de stat, șefilor de agenții sau ale prefecților. Dacian Cioloș a dat asigurări că nu va face epurare politică. El a spus că îi va analiza pe angajații guvernului pentru a vedea dacă ei corespund unor criterii asemănătoare cu cele folosite pe plan internațional.

La finalul discuțiilor, Dacian Cioloș a evitat să facă declarații. Reporterul Digi24 a stat de vorbă cu câțiva dintre liderii PSD și se pare că, în mare parte, aceștia ar vrea să susțină acest guvern.

Cine sunt miniștrii propuși de Dacian Cioloș pentru noul guvern

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri