Premierul Mihai Tudose vorbește despre o eventuală demisie

Data actualizării: Data publicării:
tudose gov ro (1)

Premierul Tudose spune că a afirmat într-un cerc restrâns de persoane că ia în calcul să-și dea demisia.

DRAGNEA TUDOSE 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Da, am spus-o. Am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei-maximum patru persoane. Dacă lucrurile stau așa de rău și Guvernul s-a prăbușit, păi hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine”, a spus Mihai Tudose, la Antena 3, întrebat dacă a spus că ia în calcul să-și dea demisia.

El a vorbit astfel despre un presuspus sondaj de opinie în care popularitatea Guvernului a scăzut dramatic.

„Nu iese nimeni la pensie din această funcție și prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci. Ați pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalți, dacă nu ai mâncat niște copii cruzi dimineață, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20. Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o — în regulă, trecem peste. Dar și presupunând că de aici a apărut și problema cu demisia, presupunând că e adevărat, vom vedea. Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toți”, a mai spus premierul, citat de Agerpres.

Întrebat dacă acest sondaj făcut public ar putea fi „un joc”, Tudose a răspuns: „Foarte corect. Haideți să spunem că e adevărat, plec de la premisa că este adevărat. Dacă este așa, repet, sunt două probleme — ori am eu o problemă și trebuie să plec acasă, ori sunt niște probleme în guvern și trebuie să le reglăm”.

Premierul a anunțat luni seară că urmează o „miniremaniere guvernamentală”, precizând că va lua o decizie săptămâna aceasta cu privire la plecarea unor miniștri din Guvern.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri