Premierul o traduce pe Ioana Petrescu, ministrul Finanțelor

Data publicării:
ioana petrescu captura

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, a spus într-un interviu acordat adevarul.ro: „Ce se poate întâmpla dacă nu punem taxa asta, acciza suplimentară? Există pericolul să nu mai putem plăti pensiile, salariile la bugetari? Da! Sunt 2 miliarde, gândiți-vă, ar fi fost 2 mld 670, acum sunt 2mld. (Deci există acest pericol dacă nu punem taxa suplimentară?) Evident că există un pericol foarte mare, pentru că o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt cheltuieli... nu știu dacă le-aș numi fixe, dar de genul pensii, salarii, care vrând-nevrând trebuie acoperite”.

Victor Ponta, premierul României, a precizat, miercuri, la începutul ședinței de guvern: „Evident ca avem banii pentru pensii și salarii, dna ministru, să nu vă supărați că spuneți ceva și presa scrie altceva. Așa e în România, între titlu și ce spuneți nu e niciun fel de legatură, dar important e că au trecut toți prin asta, cei mai tineri trebuie să înțelegeți că nu contează ce spuneți, contează ce vrea să rețină un jurnalist”.

Premierul a încercat să repare şi gafa ministrului Finanţelor în ceea ce priveşte data aplicării aşa-zisei electorate.

În același interviu citat anterior, Ioana Petrescu declara: „Are o altă formă. Am lucrat împreună cu premierul la o nouă formă care să elimine din aceste inegalităţi pe care le-aţi menţionat dvs şi să fie mai uşor de implementat în 2016. Nu-mi plac lucrurile foarte birocratice şi foarte complicate. Ideea a fost să se adreseze persoanelor cu venituri mici care au rate la bancă şi să-i putem ajuta într-un anumit fel începând cu 2016”.

Victor Ponta, premierul României, întrebat dacă înjumătățirea ratelor rămâne pentru 2015-2016, a răspuns: „Ba da, de la 1 iulie. De ce să nu fie pentru acest an? Ideea e următoarea: de la 1 iulie se poate aplica acea înjumătățire a ratei pe doi ani, creditul fiscal intra în vigoare din 2016, după doi ani. Asta încerca să vă spună (Ioana Petrescu – n.r.), dar nu are cum să vă spună în cuvinte foarte simple lucruri complicate. Încearcă și ea, săraca. Ce să facem, eu sunt traducatorul...”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri