Premierul promite schimbări care nu convin clasei politice

Data publicării:
Dacian Ciolos discurs Parlament 17.11 inquamphotos foto 5

Sunt conștient că ceea ce va face acest guvern nu poate să facă și fără o consultare a Parlamentului. Dar sunt conștient și de faptul că guvernul are anumite atribuții și instrumente directe de acțiune, pe care va trebui să le folosim și să le asumăm direct ca guvern, pentru a proceda la anumite schimbări pentru care, probabil, în unele cazuri, există o anumită rezistență în clasa politică”, a declarat premierul Cioloș la RRA.

Dacian Cioloş spune că trebuie combătută orice formă de corupţie din administraţia publică, iar criteriile de competenţă să primeze.

Sunt oameni care se dedau la mici acte de corupție, să mai ia un ban când sunt în administrație și în loc să furnizeze un serviciu corect o face așteptând un plic. Dacă punem oameni doar pentru ca să-i cunoaștem și nu pentru că sunt competenți, atunci ajungem la astfel de situații”, a arătat șeful executivului.

Premierul admite că şi birocraţia din unele domenii este o problemă şi că firmele se pierd în hăţişul de proceduri.

Unde nu e cazul să cerem hârtii renunțăm la ele și mai simplificam din birocrație”, a promis Dacian Cioloș.

Premierul Dacian Cioloş este invitat la Digi24 în această seară la ora 20:00. Priorităţile şi obiectivele guvernului sunt câteva dintre temele din interviul realizat de Luca Niculescu la emisiunea „Imparţial”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri