Premierul și guvernatorul BNR au discutat despre viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu și lung

Data publicării:
CIOLOS LA GUVERN - GOV-2.RO

Foto: Agerpres

Actualizare 16.00. Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit, marți, la sediul BNR, cu guvernatorul Mugur Isărescu, șeful Executivului precizând că au discutat despre „viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu și lung”.

La întâlnirea care a durat aproximativ două ore au mai participat vicepremierul Costin Borc și ministrul de Finanțe, Anca Dragu.

Am anunțat în urmă cu o lună că vrem să lucrăm dincolo de implementarea programului de guvernare pe acest an, vrem să lucrăm pe o viziune de dezvoltare economică pe termen mediu, pe termen lung. O să avem discuții inclusiv cu partidele parlamentare pe acest lucru, pentru că am vrea să ajungem la ceva ce poate fi asumat la nivel național, fără să avem pretenția că noi o să facem totul”, a declarat premierul Dacian Cioloș după întâlnire.

El a adăugat că a discutat pe această temă cu guvernatorul BNR și cu economistul-șef al BNR, Valentin Lazea. Întrebat dacă la întâlnire s-a discutat și despre legea dării în plată, Cioloș a precizat: „Nu am discutat, atât am discutat”.


Întâlnirea este programată pentru ora 13.00. Din informaţiile Digi24, premierul va discuta cu şeful Băncii Naţionale despre efectele pe care le va avea creditarea asupra economiei anul viitor. Iar aici ar putea intra în calcul programul Prima Casă, dar şi noile reglementări care vor influenţa modul în care bancherii vor da credite anul viitor - este vorba despre legea falimentului personal şi de legea dării în plată, care a fost retrimisă în Parlament.

De asemena, la această discuţie va fi şi ministrul Economiei, Costin Borc, cel care în ultimele zile a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a afla părerea lor legată de majorarea salariului minim pe economie.

Guvernul ar urma să ia o decizie în zilele de urmează privind o eventuală amânare a aplicării legii falimentului personal, dar şi privind majorarea sau nu a salariului minim de la 1 ianuarie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri