Președintele a promulgat legea de aprobare a ordonanței de urgență privind energia regenerabilă

Data publicării:
traian basescu 2 cotroceni 8 oct-1

„Sper ca sindicatele să nu mai aibă manifestări nici în fața Curții Constituționale, și nici la Președinție”, a spus Traian Băsescu, precizând că responsabilitatea creșterii prețului la energie revine acum Guvernului.

„Sunt convins că de mâine Guvernul va explica cum se ieftinește energia cu 50%”, a afirmat șeful statului.

„Continuă minciuna publică consistentă alimentată de la Guvern”, potrivit căreia prețul la energie nu scade pentru că nu este promulgată legea ordonanței, a motivat Traian Băsescu. El a arătat că nu a făcut-o până acum pentru că respectiva ordonanță nu avea aviz de la Comisia Europeană, iar „consecințele pot fi serioase”.

Aproximativ 1.000 de persoane, din toate sindicatele din industrie, au protestat la sediul Guvernului, cerând soluţionarea de urgenţă a OUG privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxării energiei electrice şi liberalizarea rapidă a preţului la gaze naturale.

OUG 57 stabilește că, începând din 1 iulie 2013, producătorii de energie regenerabilă vor primi numai o parte din certificatele verzi cuvenite, urmând să le recupreze din 31 martie 2017.

OUG 57 este subiect de dispută între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta. Băsescu susține că OUG 57 este neconstituțională întrucât în aprobarea ei nu au fost respectate etapele de notificare şi pre-notificare a Comisiei Europene, ceea ce poate atrage declanşarea unei proceduri de infringement împotriva României. Traian Băsescu a sesizat, în luna februarie, Curtea Constituțională privind acest subiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri