Președintele ALDE Sibiu demisionează: Sunt solidar cu românii ce se opun abuzului de putere

Data actualizării: Data publicării:
robert
Foto: Facebook

Preşedintele ALDE Sibiu, Robert Paskuj, și-a anunţat demisia pe pagina de Facebook din cauza "acțiunilor controversate ale Guvernului". Paskuj se declară solidar cu protestatarii, alături de care spune că va ieși în stradă în această seară.

robert
Foto: Facebook

„În atenția conducerii centrale ALDE, a reprezentanților mass-media şi a locuitorilor oraşului Sibiu, Având în vedere evenimentele recente declanşate de acțiunile controversate ale Guvernului sprijinit politic de coaliția PSD-ALDE şi condus de Sorin Grindeanu, vă anunț că dezaprob aceste acțiuni şi îmi exprim public solidaritatea cu cei peste 25.000 de sibieni manifestanți şi peste 300.000 de cetățeni români din întreaga țară ce se opun acestui abuz de putere. Printre aceşti manifestanți am mulți cunoscuți, prieteni şi apropiați, față de care nu mă voi delimita şi cărora le transmit că au avut dreptate de curând, atunci când îmi spuneau că suntem din aceaşi generație, avem preocupări comune şi gândim la fel. Asta însemnând că nu putem acționa diferit. Nu în această chestiune importantă pentru țară. 

În urmă cu nici două luni, unii dintre ei mi-au fost susținători atunci când am candidat pentru Alegerile Parlamentare. Cum să îi abandonez eu acum în această cauză? Ar fi nedem şi profund greşit din partea mea! Protestul la care participă în aceste zile românii este justificat iar acum mă alătur şi eu lor. Îmi pare rău că nu am făcut-o mai devreme, dar din această seară voi fi şi eu alături de ei în stradă! 

Totodată demisionez din funcția de preşedinte al Organizației Municipale ALDE Sibiu, pentru că eu consider că funcțiile înalte sunt bune atunci când din acea postură poți să faci bine pentru cei ce cred în tine. Iar oamenii ce cred în mine aşteaptă să fac acest pas pentru a contribui astfel la redarea unui climat de normalitate în viața pe care o trăim. La cei 31 de ani, am învățat că a face politică înseamnă să fii alături de cei ce te susțin şi nu să te îndepărtezi de ei sau să îi respingi, pentru a da curs unor aşteptări de rang ierarhic,” este mesajul postat pe rețelele de socializare de către Robert Paskuj.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Joi au mai demisionat şi ministrul pentru Afaceri, Florin Jianu, fostul secretar de stat PSD Ciprian Necula şi viceliderul deputaţilor minorităţilor, Ovidiu Ganţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri