Preşedintele cheamă partidele la consultări pe tema legilor siguranței naționale

Data publicării:
Klaus Iohannis declaratii presidency-4.ro noiembrie 2015 3

„Ecoul din țară mă bucură. Dacă politicienii așteaptă aceste consultări înseamnă ca au înțeles mesajul meu vreau să-i asigur pe toți că în următoarele săptămâni voi avea consultări cu toate partidele politice. Vom aduna și experți care vin să propună câteva idei în domeniu și sper să reușim în cel mai scurt timp să începem un proces de modernizare și actualizare a întregii legislații”, a spus Klaus Iohannis. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că partidul pe care îl conduce va merge la Cotroceni cu nişte propuneri „foarte bine structurate”, relatează News.ro.

„PSD va merge sigur, cu precizarea că trebuia făcut mai demult această întâlnire şi această discuţie. Este o discuţie foarte importantă pentru statul român şi pentru siguranţa naţională şi pentru siguranţa persoanei din România. PSD are foarte clar definit ceea ce susţine. Pe de-o parte să nu fie ştirbită capacitatea investigativă a statului român, capacitatea instituţiilor statului de a asigura protecţia persoanelor, cetăţenilor români, împotriva terorismului şi a altor acţiuni de genul acesta, iar, pe de altă parte, drepturile fundamentale ale cetăţenilor să nu fie ştirbite", a declarat Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă după şedinţa BPN. 

Liderul PSD a menţionat că social-democraţii au deja mai multe propuneri „bine structurate” privind legile siguranţei naţionale.

„Dacă se va confirma oficial, PSD va merge şi va merge foarte bine pregătit, nu să-şi dea cu părerea, nu să vorbească ca să se audă, ci va merge cu nişte propuneri foarte bine structurate", a mai spus Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a declarat că, cel mai probabil, Parlamentul va adopta întreg pachetul de legi privind siguranţa naţională anul acesta.

„Dacă nu suntem în stare să facem lucrul acesta, înseamnă că avem o problemă. Eu cred că da, din moment ce sper să ajungem la un punct de vedere comun, partidele din Parlament, Preşedinţia, Guvernul şi alte instituţii în acţiunile acestea, nu avem de ce să nu-l adoptăm. E important, aici nu te poţi juca. Din câte ştiu eu, cei care vizează atacuri cibernetice sau de altă natură nu cred că aşteaptă până când Parlamentul României se trezeşte. Suntem obligaţi să facem lucrul acesta", a conchis preşedintele PSD. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri