Preşedintele Curţii Constituţionale: Vineri, să fiţi pregătiţi de mare şedinţă festivă!

Data publicării:
zegrean curtea constitutionala -Mediafax Foto-Ovidiu Micsik

ACTUALIZARE 15.00. Curtea Constituţională a respins cele trei contestaţii depuse împotriva rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

ACTUALIZARE 10.40. „Vineri să fiţi pregătiţi de mare şedinţă festivă”, a declarat preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, la sosirea la sediul CCR.


În sesizările înaintate CCR se solicită anularea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dar cei care cer asta trebuie să vină şi cu dovezi că alegerile au fost fraudate. Procedural, dovezile trebuie aduse în faţa judecătorilor constituţionali, aceştia să stabilească dacă a fost vorba de o fraudă de natură să schimbe rezultatul scrutinului încât să se impună anularea rezultatului alegerilor.

Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în istoria alegerilor.

Mâine, Curtea Constituţională ar putea primi procesele verbale de la BEC după centralizarea finală a buletinelor de vot, iar cel mai târziu vineri va avea loc şedinţa în care va trebui să fie validate rezultatele.

Va urma o ceremonie de validare a preşedintelui, moment în care va avea loc primul discurs oficial al noului şef al statului, după care acesta va depune jurământul în Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri