Preşedintele instanței supreme reacţionează la atacurile premierului: Se impune o anchetă a Inspecției Judiciare

Data publicării:
LIVIA STANCIU CROP

CSM, dacă s-a făcut o astfel de declarație de către premier, are posibilitatea de sesizare a Inspecției Judiciare pentru a putea vedea dacă prin aceste afirmații s-a adus sau nu atingere independenței sistemului judiciar”, a declarat Livia Stanciu.

Vă daţi seama că judecătoarele de la Dragnea, dacă cumva îl achitau cred că erau şi arestate acum. Au dat şi ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept pentru că nu doar noi, ci şi PNL a fost cu noi la suspendare. Sigur că e o stare de nemulţumire pentru că e o nedreptate care ni se face”, a declarat premierul, la un post de televiziune.

Premierul consideră că Justiţia are prea multă putere în România. „Eu cred că în acest moment există o singură putere, iar noi ceilalţi - Parlament, Guvern, preşedinte - facem şi noi ce putem”, a mai spus șeful Guvernului.

Liviu Dragnea a fost condamnat în Dosarul Referendumului la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea votului de la consultarea populară din 2012 privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. După ce a aflat sentinţa, Liviu Dragnea a anunţat că se retrage din funcţia de ministru al Dezvoltării şi din fruntea PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri