Președintele Iohannis s-a întâlnit cu noul ambasador al SUA

Data publicării:
Iohannis - Hans Klemm - ambasador sua - FB

 

Foto Facebook

Potrivit sursei citate, discuția s-a concentrat asupra evoluției relației bilaterale, iar în acest cadru, s-au apreciat în mod deosebit rezultatele pozitive ale convorbirilor avute la Washington de către șeful statului român și vicepreședintele SUA, Joe Biden.

De asemenea, s-a convenit asupra importanței acțiunilor care urmează să fie întreprinse pentru punerea în practică a celor discutate cu ocazia vizitei președintelui României la Washington, vizând consolidarea Parteneriatului Strategic româno-american.

Administrația Prezidențială subliniază că, în acest context, a fost evidențiat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperării în materie de securitate, precum și pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv la nivel înalt.

"Președintele Klaus Iohannis a insistat, în același timp, asupra necesității consolidării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic. De asemenea, președintele României a reafirmat interesul țării noastre de a contribui la asigurarea securității și stabilității regionale într-o strânsă coordonare și conlucrare cu SUA", mai arată sursa citată.

Hans Klemm s-a aflat la Palatul Cotroceni cu ocazia primei vizite a acestuia, după prezentarea scrisorilor sale de acreditare,

Pe 21 septembrie, ambasadorul agreat al Statele Unite ale Americii în România, Hans Klemm, i-a prezentat la Palatul Cotroceni scrisoarea de acreditare președintelui Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri