Preşedintele Klaus Iohannis, la NATO: „Asistăm îngrijorați la intervenții militare ilegale” în regiune

Data publicării:
iohannis NATO 2

Asistăm îngrijorați la intervențiile militare ilegale și încălcarea integrității teritoriale a unor state. Acestea reprezintă o încălcare a dreptului internațional și generează insecuritate în regiune”, a spus președintele Klaus Iohannis. „Am convenit că este momentul să reconfirmăm prin acțiuni ferme solidaritatea la nivelul Alianței”, a precizat președintele, referindu-se la discuțiile avute cu secretarul general al NATO.

FOTO nato.int

De altfel, tonul declarațiilor de presă a fost unul cordial. „Dragă Jens”, i s-a adresat președintele Klaus Iohannis secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Acesta a salutat angajamentul ferm al României în NATO, amintind de contribuția la misiunea din Afganistan, în Kosovo, la ISAF sau la scutul antirachetă.

FOTO nato.int

La rândul său, Klaus Iohannis a subliniat că fundamentul politicii externe a României îl reprezintă apartenența la UE și NATO și parteneriatul strategic cu Statele Unite. Klaus Iohannis a spus că l-a asigurat pe secretarul general al NATO de întreaga susținere a României și l-a invitat să efectueze o vizită în România.

 FOTO nato.int

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri