Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au avut o întâlnire de lucru la Palatul Cotroceni

Data publicării:
Colaj Ponta - Iohannis Digi24 3

UPDATE. „Această discuţie se înscrie în seria demersurilor instituţionale în sfera securităţii naţionale în conformitate cu atribuţiile constituţionale ale Preşedintelui României”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Alte teme abordate în cadrul întâlnirii au fost stadiul atragerii de fonduri europene, precum şi modalităţile de îmbunătăţire a absorbţiei acestor fonduri”, se mai menţionează în comunicatul de presă.

Potrivit înregistrării video transmisă de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis a declarat în deschiderea întâlnirii cu reprezentanţii Executivului că a dorit să aibă o discuţie, pentru pregătirea deplasării pe care o va face, săptămâna viitoare, la Bruxelles.

Şeful statului a menţionat că la Bruxelles se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, cu preşedintele Consiliului European şi cu Secretarul General NATO, precizând că problemele care se discută acolo ţin de buget, dar şi de absorbţia fondurilor europene.


Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta. Întâlnirea de lucru are loc la iniţiativa preşedintelui României, joi, 8 ianuarie, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni. 

„Temele principale sunt situaţia execuţiei bugetare pentru anul 2014 la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Apărare în 2015 şi perspectivele pentru următorii doi ani”, se arată în comunicat. 

Klaus Iohannis vrea un buget mai mare pentru Armată: "Voi declanşa consultări cu partidele"

Un buget mai mare pentru armată. Este una dintre priorităţíle asumate public de preşedintele Klaus Iohannis, prezent la ceremonia de învestire a noului şef al Statului Major al Armatei, general-locotenentul Nicolae Ciucă. Şeful statului a promis că subiectul va fi discutat şi săptămâna viitoare, la întâlnirea pe care o va avea la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii partidelor politice

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri