Președintele Senatului: Aici nu este fabrică de trimis la eșafod! În cazul parlamentarilor, cred că trebuie să fim mai rezervați

Data publicării:
tariceanu digi24

Arestarea unei persoane, a unui membru al Parlamentului, este o chestiune care trebuie tratată la modul cel mai corect, nu cu superficialitate. Nu ne jucăm cu libertatea oamenilor! Aceasta este cea mai gravă măsură care se poate lua. Oamenii sunt născuți liberi și trebuie să trăiască liberi. Sigur că pedeapsa cu închisoarea se poate aplica atunci când cineva este vinovat. Comisia trebuie să judece foarte serios, analizând cu maximă seriozitate dosarul”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat care este punctul său de vedere în privința lui Darius Vâlcov, Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu are cum să răspundă până nu vede avizul comisiei de specialitate. Comisia juridică nu are limită pentru acest lucru (formularea avizului - n.r.), a precizat președintele Senatului.

Comisia juridică trebuie să nu se pripească. Nu ne jucăm cu libertatea oamenilor! Aici nu este fabrică de trimis la eșafod!”, a insistat Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că l-a observat pe Darius Vâlcov de la începutul mandatului său de ministru de finanțe și apreciază că „este probabil unul dintre cei mai buni miniștri ai Cabinetului Ponta și unul din cei mai buni miniștri de finanțe pe care România i-a avut în ultimii ani”.

Pe de altă parte, președintele Senatului a subliniat că într-un stat de drept, vinovăția o stabilește justiția. Procuratura face ancheta, dar nu stabilește Procuratura vinovăția. „Ca urmare, în cazul parlamentarilor, cred că este mai bine să fim mai rezervați și să nu considerăm pe toată lumea chemată la Procuratură și vinovată. Există această percepție generală, care cred că e greșită, și nu mi se pare normală. Cred că numai instanța poate să stabilească dacă cineva este vinovat sau nu”, a punctat Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri