Președintele și ministrul justiției, excluși din procedurile de numire a șefilor din justiției. Proiectul lui Tăriceanu se adoptă tacit

Data publicării:
tariceanu zambeste adolescentin - digi24

Parlamentul îşi reia abia marţi activitatea, după perioada de pauză pentru campania electorală, scrie hotnews.ro.

Proiectul nu a apucat să primească un raport de la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor (termenul era 12 mai), însă a primit raport negativ atât de la Guvern, cât şi de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Călin Popescu Tăriceanu propune modificarea Statutului judecătorilor şi procurorilor, în sensul ca în funcţiile de conducere să nu mai fie implicat factorul politic - preşedintele ţării şi ministrul justiţiei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi numeşte, dintre judecătorii care au funcţionat la această instanţa cel puţin doi ani, preşedintele, vicepreşedintele, preşedinţii de secţii”, prevede proiectul președintelui Senatului.

Potrivit acestuia, revocarea din funcţie a preşedintelui, vicepreşedintelui sau a preşedinţilor de secţii se face de către ICCJ, care se poate sesiza din oficiu, la cererea unei treimi din numărul membrilor sau la cererea adunării generale a instituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri