Preşedintele şi PSD au păreri diferite despre viitorul şef al guvernului

Data publicării:
palatul-victoria gov ro

Klaus Iohannis a declarat că nu va numi un premier cu probleme penale şi că va ţine cont de criteriile de integritate când va face nominalizarea şefului guvernului, după alegerile din decembrie. În replică, Liviu Dragnea l-a acuzat pe şeful statului că încalcă grav Constituţia. Liderul PSD spune că preşedintele trebuie să se supună voinţei poporului şi să nu facă jocuri politice.

 

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal.”

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Eu n-am spus niciodată că vreau să fiu premier.”

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Criteriile de integritate sunt, cum se zice, evidente.”

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Să ieşi inaintea alegerilor şi să spui pe cine ai prefera, respectiv Cioloş, şi pe cine nu ai pune... asta încalcă grav Constituţia.”

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Voi desemna o persoană despre care sunt convins că poate conduce bine guvernul.”

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Dacă mai e suparat, poate să mai pună nişte copoi pe noi, îi aşteptăm.”

O reacţie a avut şi fostul premier Victor Ponta: „Eu l-am mai auzit pe Băsescu spunând chestia asta. De vreo mie de ori a spus că nu mă desemnează şi m-a desemnat de trei ori. Îl plagiază pe Basescu cu aceleaşi jonglerii.”

Pentru liberali, însă, varianta de premier de după alegeri este clară: Dacian Cioloş.

Alina Gorghiu, preşedintele PNL: „Electoratul vede o mare compatibilitate între PNL şi Cioloş. Dacă mă uit în curtea PSD, nu ştiu dacă mai are cineva capacitatea să fie premier. O să ajungă să desemneze un eventual prim-ministru din rândul al şaptelea de la geam.”

Când spune că va ţine cont de criterii de integritate în alegerea premierului, Klaus Iohannis elimină, practic, din start posibilitatea de desemna politicieni precum Liviu Dragnea, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu sau Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri