Preşedinţii comisiilor din Camera Deputaților vor avea la dispoziție mașini de serviciu și în vacanță

Data publicării:
CAMERA DEPUTATILOR N19 FARA ZOOM agerpres 7827796
Foto: Agerpres

Foto: Agerpres 

O parte dintre cererile venite ca autoturismele alocate comisiilor să rămână la dispoziţia preşedinţilor specifică întreaga durată a vacanţei ca interval în care au avut nevoie, printre ei fiind Mihai Tudose, preşedintele Comisiei de reformă şi privatizare şi Gheorghe Emacu, din Comisia de regulament.

Mihăiţă Calimente a cerut maşina de la Comisia SIE pe durata vacanţei, în caz de „acţiuni neprogramate”, acelaşi considerent fiind invocat şi de Bogdan Niculescu-Duvăz, preşedinte al Comisiei de statut.

Carmen Ileana Moldovan, de la Comisia de cultură, a solicitat autoturismul pentru „activităţi specifice şi întâlniri cu reprezentanţii ONG-urilor”.

Preşedintele Comisiei de apărare, Ion Mocioalcă, a cerut să poată folosi autoturismul comisiei în perioada 1 iulie-31 august, având în vedere „agenda încărcată a comisiei”.

„Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională are planificate în perioada vacanţei parlamentare o serie de activităţi importante şi întâlniri informale  cu reprezentanţi ai instituţiilor din aria de competenţă a comisiei”, a motivat Mocioalcă în cererea adresată Biroului Permanent. Şeful Comisiei de cultură, Gigel-Sorinel Ştirbu, a cerut maşina pentru două luni în vederea unor „întâlniri cu membri ai unor ONG-uri din domeniul culturii şi cu reprezentanţii unor instituţii aflate sub control parlamentar”.

Preşedintele Comisiei de agricultură, Nini Săpunaru, a făcut două cereri pentru două intervale diferite: pentru 4-31 iulie a avut nevoie de maşină pentru „întâlniri cu asociaţiile şi federaţiile din domeniul silviculturii şi vânătorii”, iar în 1-31 august a avut programate întâlniri cu asociaţiile din agricultură privind camerele agricole.

Victor Paul Dobre, preşedintele Comisiei de administraţie publică a cerut ca transportul să-i fie asigurat în perioada 6 iulie-5 septembrie în vederea unor „evenimente privind organizarea teritorială a României şi consultări cu cu reprezentanţi ai administraţiei publice.”

Pentru intervale ceva mai scurte au făcut solicitări preşedintele Comisiei de educaţie, Adrian Diaconu (4-29 iulie), preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall (4,6,7 iulie şi 1-31 august) şi preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, Mircea Lubanovici (1,4,5 iulie).

Pentru perioade foarte scurte şi cu un scop clar menţionat au existat trei cereri. Mihai Lupu, preşedintele Comisiei de transporturi, a cerut maşina pentru 1-3 iulie în vederea unui eveniment dedicat transportului naval care a avut loc la Constanţa, iar preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă a solicitat autoturismul comisiei pentru 1 iulie în vederea aniversării Zilei Justiţiei.

Tot pentru o zi, pe 21 iulie, a cerut şi vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica să aibă maşina la dispoziţie, în ziua în care a participat la un simpozion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri