Prima replică dată de nucleul dur al PSD mişcării anti-Dragnea

Data publicării:
codrin stefanescu fb

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, reacţionează la informaţia potrivit căreia în interiorul partidului se lucrează la proiectul unui nou PSD, anunţ făcut, vineri dimineaţă, de europarlamentarul Cătălin Ivan. 

„Toată România a înțeles, toată Europa a înțeles, planeta Terra a înțeles și sunt convins că întreaga galaxie a înțeles. Lucrurile sunt simple. Un partid politic care a câștigat alegerile politice prin votul popular, cu un program, și-a făcut un guvern și a rugat un coleg să conducă acest guvern. Când programul n-a mers, partidul care a luat voturile a cerut guvernului să facă o remaniere. Primul ministru nu a vrut să plece și s-a baricadat în Guvern", a fost replica secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, citat de presă.

Potrivit acestuia, moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu a fost legitimă, insistând totodată că eurodeputatul Cătălin Ivan nu mai este membru PSD (detalii despre aceasta dispută mai veche între Dragnea şi Ivan, AICI).

"Am fost nevoiți să facem moțiune nu împotriva unui guvern, ci împotriva unui singur om. (...) Am numit un alt guvern, care funcționează bine. Trebuie să recuperăm în această vară tot ce n-au făcut cei din Guvernul Grindeanu. (...) Eu nu pot să intru în dialog cu dl. Ivan. Dvs puneți în dialog cu mine oameni, care nu mai sunt membri de partid. E ca și cum aș spune eu acum la dvs că vreau să reformez PNL. Își face cruce Orban. (...) Ce treabă mai au oamenii ăștia, care sunt excluși din partid cu PSD. Dacă dvs vreți să-i promovați, este treaba dvs.”, mai arată Codrin Ştefănescu.

Intervenţia acestuia e prima replică dată de nucleul dur al PSD postării în care Cătălin Ivan anunţa că în interiorul partidului există un grup care pregăteşte un proiect menit să scoată PSD de sub influenţa unui singur om şi să ia distanţă de agenda personală a unor lideri cu probleme penale. 

Lucrul la acest proiect ar fi, potrivit lui Ivan, în stadii destul de avansate. "Foarte curând vom prezenţa public propunerea noastră de proiect politic pentru colegii noştri, membri ai PSD. Vom analiza atunci câte din propunerile noastre vor fi bune şi câte nu. Important este să avem o dezbatere internă nu despre cum întărim puterea unei persoane în partid, în niciun caz despre cum să-i apărăm pe unii să nu ajungă în faţă instanţei sau cum să-i ajutăm să se îmbogăţească mai uşor din banii publici, ci despre cum trebuie să arate un partid de stânga curat, modern, european, credibil", a scris Cătălin Ivan, într-o postare pe Facebook. Mai multe detalii AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri