Primarul din două partide. Un edil a semnat două adeziuni în 10 zile

Data publicării:
primar simand

Florin Dema a fost ales primar în comuna Șimand pe listele PNL. Pentru acest partid a şi semnat adeziunea imediat după publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei care permite migraţia aleşilor locali. După numai zece zile, edilul s-a răzgândit şi a mai semnat încă o adeziune, de această dată la PSD.

Se ia în considerare numai prima adeziune, deci cea prin care a confirmat că rămâne membru PNL şi în consecinţă va rămâne membru PNL”, spune Mihăiţă Calimente, vicepreşedinte PNL Arad.

Primarul comunei Şimand spune, însă, că prima adeziune a fost de fapt un angajament faţă de partidul în care se afla.

Eu făcând parte din Partidul Naţional Liberal nu am făcut nicio adeziune. Era un simplu angajament. „Eram la Partidul Naţional Liberal, nu mai trebuia să confirm încă o dată că am făcut parte din Partidul Naţional Liberal. Adeziunea am semnat-o doar la PSD”, spune Florin Dema.

„Ar fi absurd să presupunem faptul că printr-o simplă declaraţie un om în acelaşi timp îşi dă demisia dintr-un pardid, din PNL de exemplu, şi se şi înscrie în PNL. Deci practic el a avut o singură opţiune, opţiunea pentru PSD”, arată la rândul său Flavius Ghender, purtătorul de cuvânt al PSD Arad.

Prefectura Arad va stabili daca edilul are sau nu dreptate, însa numai după ce vor trece cele 45 de zile în care primarii au liber la traseism.

Alianța Creștin Liberală a anunţat că va depune o plângere penală pe numele deputatului de Arad Dorel Căprar, pe care îl acuză că i-ar fi promis primarului din Şimand fonduri guvernamentale în schimbul înscrierii în PSD. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri