Primarul Scripcaru, trimis în judecată în al treilea dosar

Data actualizării: Data publicării:
George Scripcaru
George Scripcaru, fostul primar al Brașovului. Foto: Primaria Municipiului Brasov

Procurorii DNA Brașov l-au trimis în judecată pe edil, aflat sub control judiciar, sub acuzația de abuz în serviciu și participație improprie la abuz în serviciu. Alături de George Scripcaru (ex-PDL, ex-PNL) a fost trimis în fața magistraților Cristian Radu, fost director al Regiei Autonome de Transport Brașov.

SCRIPCARU BUN

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007-2015, primarul George Scripcaru și-ar fi exercitat influența asupra directorului RAT Brașov pentru ca acesta să-și încalce atribuțiile de serviciu și să achiziționeze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb, care au fost puse, ulterior, în mod formal, la dispoziția Primăriei Brașov.

Scopurile urmărite de edil au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii și reparații). Pentru a ascunde faptul că autoturismele date în mod succesiv în folosința Primăriei Brașov sunt utilizate în interesul său personal, inculpatul Scripcaru George a solicitat aceleiași persoane din conducerea RAT Brașov ca, în cazul în care pe adresa societății vor veni solicitări din partea Poliției Rutiere, să fie comunicat numele vreunui angajat care astfel să fie sancționat contravențional în locul edilului”, arată procurorii DNA Brașov.

Potrivit acestora, prejudiciul adus RAT Brașov ar fi depășit 630.000 lei, reprezentând contravaloarea autoturismelor achiziționate și cheltuielile suportate cu întreținerea/utilizarea acestor autoturisme.

Anchetatorii au instituit măsura asiguratorie a popririi asupra conturilor bancare ale celor doi inculpați. De asemenea, a mai fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului Radu Cristian.

Pe 3 noiembrie, DNA Brașov a anunțat că l-a trimis în judecată pe George Scripcaru, alături de fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu și de alte persoane, într-un dosar privind obținerea nelegală a unei suprafețe de teren în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

De asemenea, pe 16 februarie 2016, procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pe edil într-un dosar în care sunt implicați mai mulți angajați ai Primăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri