Primăvară politică agitată. Scandaluri în toate partidele

Data actualizării: Data publicării:
ponta dragnea digi

Primăvara politică este foarte agitată. Social democraţii sunt criticați de Victor Ponta, liberalii sunt agitaţi pentru că se apropie alegerile interne. ALDE este şi ea scindată, partidul lui Traian Băsescu are şi el probleme şi nici Uniunea Salvaţi România nu este unită.

Demisia din PSD lăsată de Victor Ponta în alb şi criticile venite pe bandă rulantă din partea fostului premier par să îi fi dus pe drumuri diferite pe fostul şi actualul preşedinte social-democrat, chiar dacă Liviu Dragnea nu recunoaşte.

Nu sunt de acord ca Ponta să plece din partid, sper să-i treacă supărarea, încerc să aflu de ce e supărat,” a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD.

În cazul liberalilor, mărul discrodiei sunt alegerile pentru posturi de conducere în partid. Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu şi-au anunţat candidaturile, iar asta a nemulţumit pe unii lideri PNL: îi acuză că au furat startul.

Ludovic Orban, candidat la şefia PNL: „Oricine doreşte să candideze la orice funcţie din partid, trebuie să fie deschis, transparent şi să încerce să-i convingă pe membrii PNL să-i acorde încrederea. Ceea ce am făcut şi eu.”

Nici ALDE nu este ocolit de scandaluri, după ce mai mulți lideri de filiale au cerut organizarea unui Congres cât mai repede.

Daniel Constantin, copreședinte ALDE: „Sunt anumite discuţii... Au plecat de la anumite nemulțumiri de cum se iau decizii. Mi-ar plăcea să se ia in interiorul ALDE ca cei din teritoriu să se simtă participanți la decizie. Nu ştiu dacă am avut trei sedinţe de la începutul anului.”

Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE: „Cel mai probabil după Paște vom organiza congresul.”

Nici USR-ul nu a fost ocolit de scandal, iar în atenția tuturor este Clotilde Armand. O colegă îi cere demisia pentru că ar fi lipsit de multe ori de la ședințele de consiliul local al primăriei și de la întâlnirile consilierilor USR. Președintele partidului, Nicușor Dan spune însă că nu se pune problema demiterii.

Nicușor Dan, președinte USR: „E o simplă sesizare internă, așa cum sunt multe sesizări interne într-o structură de câteva mii de oameni.”

În ceea ce privește partidul lui Traian Băsescu, conflictul este legat de fuziunea cu progresiştii: aceasta aşteaptă să fie validată în instanță pentru că a fost contestată de unii membrii UNPR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri