Primele discuții pe legea electorală. Valeriu Zgonea: Prioritatea noastră este votul pentru românii din diaspora

Data publicării:
votare-5

Prioritatea comisiei de cod electoral va fi capitolul privind votul din diaspora, spune Valeriu Zgonea.

„Există anumite condiţionalităţi în statele membre ale UE cu privire la votul prin corespondenţă sau electronic. Vrem să le vedem în fiecare stat, astfel încât să putem asigura un flux continuu şi posibilitatea fiecărui roman care se află temporar sau definitiv în afara graniţelor să voteze pentru statul român”, a declarat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Legea electorală a redevenit un subiect pentru parlamentari după scandalul izbucnit în marile capitale europene, la ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale.

„Eu sunt deschis - şi colegii mei - pentru un vot prin corespondenţă sau un vot electronic”, a adăugat Valeriu Zgonea.

Săptămâna trecută, legat de acelaşi subiect, preşedintele deputaţuilor, Valeriu Zgonea declara chiar de la prezidiul Camerei Deputaţilor că nu este vorba de o prioritate.

Votul prin corespondenţă nu exclude votul direct la urnă, el face parte din Legea alegerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Pentru alegerile prezidenţiale, discutăm peste cinci ani de zile”, a mai spus Valeriu Zgonea.

După pierderea alegerilor prezidenţială de către Victor POnta, atât analişti, cât şi politicieni, au afirmat că atitudinea Guvernului faţă de românii din diaspora a făcut ca votul din turul doi să fie masiv în favoarea lui Klaus Iohannis. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri