Primii candidaţi de peste hotare pentru Parlamentul României

Data actualizării: Data publicării:
parlament digi

Uniunea „Salvaţi România” este prima formaţiune politică care a anunţat, oficial, numele celor care vor candida pentru un loc de parlamentar pentru diaspora. Sunt români cu studii făcute în străinătate, stabiliţi acolo şi care au, în multe cazuri, dublă cetăţenie.

parlament digi

Camera Deputaţilor:

1 Manuel Costescu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei

Originar din Sibiu, el este absolvent al Brandeis University, din Statele Unite, specialitatea Economie. Are un master la Harvard şi un altul la MIT iar înainte să accepte postul de secretar de stat în Ministerul Economiei a deţinut, timp de 6 ani, postul de director executiv în cadrul JP Morgan, la Londra. Vorbeşte fluent germana şi engleza şi la nivel de conversaţie spaniola, franceza şi italiana.

2 Nicolae Daniel Popescu, unul dintre fondatorii Reţelei profesioniştilor din străinătate

Originar din Câmpulung Moldovenesc, este absolvent al Facultăţii de Știinte Juridice și a unui program de studii postuniversitare în Studii Europene (Politică și Integrare Europeană) la Centrul de Studii Europene, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Este stabilit în Anglia unde lucrează ca manager în cadrul departamentului de cercetare al UK NARIC (Centrul Național de Informare și Recunoaștere Academică din Marea Britanie).

3 Irina Galupa, avocat al Baroul din Paris, specialistă în drept internaţional.

Este avocat-începător la Casa de avocatură Francois Serres printre ai cărei clienţi se află ONU, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Comisia Europeană.

4 Anca Sawaya, specialist în resurse umane

Este absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti şi a Conservatorului Naţional de Arte şi Meserii din Paris. S-a stabilit în Franţa în 2008, de când lucrează ca Senior Research Consultant la firma de recrutare Arthur Hunt Group.

5 Adela Miron, stabilită în Scoţia

A studiat la Londra ştiinţele politice şi a lucrat în domeniul protecţiei copilului şi protecţiei persoanelor cu dizabilităţi. Are 36 de ani şi lucrează din 2010 într-o afacere în domeniul stomatologiei, al cărei director a devenit în februarie anul acesta.

6 Larisa Stancu

A studiat Management şi Inginerie Economică.

Senat:

1 Radu Mihail, specialist în domeniul comunicaţiilor

Este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti şi a lucrat ca specialist în management în domeniul comunicaţiilor pentru Orange şi Motorola. Este stabilit la Paris unde a înfiinţat StiD – Stimulating Enterprise Development, o firmă de consultanţă care şi-a propus să înveţe companiile cum să-şi înţeleagă clienţii.

2 Cerasela Ponta, asistentă educaţională şi culturală

Trăieşte la Roma unde se ocupa de integrarea în procesul de educaţie a persoanelor cu dizabilităţi.

3 Emanuel Stoica, doctorand în finanţe la École d’etat comerciale din Paris

Absolvent al MIT, fost preşedinte al asociaţiei studenţilor români de la MIT. Acum este stabilit în Franţa.

4 Bogdan Marius Ion, inginer în construcţii Aerospaţiale

Locuieşte la Hamburg, în Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri