Primul candidat al USR din Guvernul Cioloș

Data actualizării: Data publicării:
Manuel Costescu USR

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Manuel Costescu va deschide lista Uniunii Salvați România pentru diasporă. Costescu va candida pentru un mandat de deputat.

Manuel Costescu USR
Sursă foto: gov.ro

Candidatura lui Manuel Costescu a fost anunțată de vicepreședintele USR Clothilde Armand, iar acesta a precizat că „de astăzi” nu mai este secretar de stat. Costescu, numit secretar de stat în Ministerul Economiei în iunie, a condus Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat. Anterior, el a fost director executiv la filiala londoneză a băncii americane JP Morgan.

De astăzi, nu mai sunt secretar de stat (...). E necesar să ai oameni noi pentru a avea o schimbare în bine. Cred că această echipă aduce oameni noi, a căror credibilitate nu poate fi pusă în discuție”, a precizat Manuel Costescu.

Fostul secretar de stat va fi secondat pe lista USR pentru diaspora de mai mulți tineri care locuiesc în afara țării, avocați, oameni de afaceri, ingineri.

La Camera Deputaților, USR îi mai propune pe Nicolae Daniel Popescu (locuiește în Aglia, unul dintre fondatorii Rețelei profesioniștilor din străinătate), Irina Galupa (avocat în Baroul Paris) și Adela Miron (locuiește în Scoția, a construit o afacere în domeniul stomatologiei). La Senat, lista pentru diaspora este deschisă de Radu Mihail, român care trăiește la Paris, specialist în managementul comunicațiilor. Acesta este urmat de Emanuel Stoica (absolvent MIT, cercetător și doctorand la o prestigioasă universitate din Paris) și Bogdan Marius Ion (locuiește în Hamburg, specializare inginerie aerospațială).

Președintele USR, Nicușor Dan, a precizat că formațiunea se află în continuare în discuții cu „cinci-șase persoane din Guvernul Cioloș, miniștri și secretari de stat”. Rezultatul discuțiilor va fi făcut însă public de abia peste o săptămână.

Noi nu vom face o alianță cu PNL nici înainte, nici după alegeri, însă este posibil să sprijinim același prim-ministru, iar acest prim-ministru potențial este foarte posibil domnul Cioloș”, a mai declarat liderul USR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri