Proiect. Curs de prim ajutor obligatoriu cei care vor permis de conducere

Data publicării:
trafic autostrada soarelui, foto generice_politia romana (1)

Persoanele care vor să obțină permisul de șofer ar putea fi nevoite să promoveze și un curs de prim ajutor. Asta dacă proiectul de lege depus în Parlament de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru va trece de votul aleșilor și va fi promulgat de președinte, relatează News.ro.

trafic autostrada soarelui, foto generice_politia romana (1)

Potrivit proiectului, în vederea obţinerii permisului de conducere, „candidaţii au obligaţia de a efectua, pe parcursul activităţilor de pregătire teoretică şi practică, şi promova un curs de prim ajutor în trafic".

Programa, modalităţile de organizare şi desfăşurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea şi testarea teoretică şi practică şi baremul de promovare se stabilesc şi se actualizează prin ordin comun al ministrului Sănăţii şi al ministrului Afacerilor Interne.

„Toţi şoferii vor putea asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor. Datele ştiinţifice susţin acest demers: câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte, (...) intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire. Pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulţirii. Efectuate incorect pot duce la sechele grave", scrie Tudor Ciuhodaru, în expunerea de motive.

Deputatul spune că în Europa există 16 state care au implementat deja măsuri similare, printre care Marea Britanie, Germania, Norvegia, Elveţia şi Danemarca.

Citiți și: ÎCCJ: Conducerea unui tractor pe drumurile publice, fără permis, nu este infracțiune

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri