Proiect. Închisoare pentru politicienii grăbiți

Data publicării:
lucrari

Legea vizează orice lucrare executată din bani publici, dacă, prin folosirea ei înainte de a fi gata, ar putea fi pusă în pericol siguranţa oamenilor. De exemplu, a şoferilor în cazul drumurilor, a elevilor în cazul şcolilor sau pacienţilor în cazul spitalelor. Cel care ia decizia să inaugureze mai devreme respectiva lucrare riscă până la 10 ani de închisoare.

Alexandru Nazare, deputat PNL, iniţiatorul legii: „Fapta este agravată atunci când inaugurarea se petrece în timpul unei campanii electorale. Practic se vor gândi cu toţii, personal administrativ dar şi politician, se vor gândi de două, trei ori înainte să facă ce s-a întâmplat la Orăştie-Sibiu”.

Dacă cumva s-a produs şi un accident tocmai din cauza faptului că respectiva lucrare nu a fost terminată şi au rezultat şi victime sau distrugerea vreunui bun, atunci iniţiatorii propun o pedeapsă şi mai mare, de la 5 la 15 ani de închisoare.

Chiar şi iniţiatorii recunosc că astfel de inaugurari s-au făcut de către toate guvernele postdecembriste. Ideea le-a venit însă, după scandalul legat de autostrada Sibiu Orăstie. Drumul a fost dat în folosinţă înaintea alegerilor prezidenţiale de anul trecut ca numai după câteva luni să fie închis pentru reparaţii.

Autorităţile au dat apoi vina pe firma de construcţii, care nu şi-ar fi făcut treaba corespunzător. Legea care ar urma să sancţioneze astfel de situaţii urmează să intre în dezbaterea Senatului la începutul lunii februarie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri