Proiectul UDMR pentru autonomie: maghiara, limbă oficială; președinte, steag și stemă pentru Ținutul Secuiesc

Data publicării:
kelemen hunor foto udmr 2

Regiunea autonomă ar urma să fie formată din județele Covasna, Harghita și Mureș și va avea propriul steag și propria stemă. De asemenea, regiunea va fi condusă de către un președinte, care va participa la ședințele de Guvern și de către un consiliu regional format din 77 de membri.

Alături de limba română, limba maghiară va fi considerată o limbă oficială în cele trei județe.

Drumurile și căile ferate de exclusiv de nivel regional sunt considerate de doemeniul public al regiunii, iar pădurile, minele, carierele de piatră și imobilele din proprietatea statului care sunt în acea regiune sunt transferate în patrimoniul regiunii.

Și o parte din banii care se strâng la nivel regional din taxe și impozite nu vor mai merge la bugetul de stat, ci vor constitui un buget distinct al regiunii respective.

Acestea sunt doar câteva dintre prevederile acestui proiecte de autonomia propus de UDMR, la care partidul încă lucrează și nu l-a făcut deocamdată public.

Cert este că niciun alt partid nu susține acest proiect, care ar putea fi un motiv de scandal în coaliția de guvernare, pentru că Victor Ponta a spus că nici PSD nu va susține acest proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri