Propunerile de premieri ale partidelor. Neînțelegeri în ALDE

Data publicării:
norica nicolai

Nu toți membri ALDE cred că Liviu Dragnea ar trebui să fie următorul premier al României. Europarlamentarul Norica Nicolai a spus că nu îl vede prim-ministru pe Liviu Dragnea. Declaraţia europarlamentarului ALDE vine la scurt timp după ce partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu anunţa că va semna un protocol după alegeri cu PSD pentru a merge cu o singură propunere de premier la Cotroceni.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din România nu exclude totuşi varianta unui prim-ministru din afara partidului. De cealaltă parte liberalii merg în continuare pe mâna lui Dacian Cioloş pentru un nou mandat la Palatul Victoria.

„Eu sunt convinsă că domnul Dragnea nu va accesa această funcţie pentru că nu e genul. Domnul Tăriceanu poate fi un prim-ministru bun în condiţiile în care ALDE ar câştiga alegerile. S-ar putea să avem o surpriză cu nume pe care nu le bănuim”, a spus Norica Nicolai.

Pentru social democraţi, viitorul premier trebuie să îndeplinească o condiţie cheie.

„PSD-ul nu va propune și nu va vota un prim ministru care nu e membru PSD”, a declarat Liviu Dragnea, liderul social-democraților.

În schimb, liberalii sunt hotărâţi. Îl vor în continuare premier pe Dacian Cioloş.

„În 11 decembrie nu există decât două drumuri: un drum care înseamnă PNL, Dacian Cioloş şi România înainte. Şi un drum care înseamnă sărăcie, dependenţă faţă de statul clientelar al stângii”, a declarat Alina Gorghiu, președinta PNL.

De altfel, premierul a scris recent pe pagina sa de socializare că este dispus să îşi asume din nou rolul de premier.

Singura ofertă de job pe care am primit-o e să continui cu un mandat de prim ministru”, a spus Dacian Cioloș la emisiunea „În fața ta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri