Protest faţă de acciza la combustibil. Peste 8.000 de oameni au participat la mitingul din Capitală

Data publicării:
miting 2

Actualizare 15.50. Protestul PMP s-a încheiat în Piaţa Victoriei, cu scandări împotriva Guvernului.

Participanţii la protest au stat aproximativ o jumătate de oră în Piaţa Victoriei. Ei au venit în marş din Piaţa George Enescu, traficul fiind restricţionat pe traseul parcurs de manifestanţi.

La miting le-au vorbit participanţilor mai mulţi lideri ai PMP şi ai Fundaţiei Mişcarea Populară, între care Eugen Tomac şi Elena Udrea.

Actualizare 14.35. Protestatarii au ajuns la Piaţa Victoriei

În fruntea coloanei de manifestanţi s-au aflat lideri ai PMP, între care Eugen Tomac, Elena Udrea, Cristian Preda, aceştia ţinând un banner cu inscripţia „Ponta vă arde cu pompa”.

„Pe tocuri sau în adidaşi, suntem pregătiţi să facem ceva pentru ţara aceasta”, a spus Elena Udrea.

(Foto: Facebook)

Udrea a spus şi că de la 1 aprilie premierul Ponta s-a gândit să scumpească benzina şi motorina pentru că este „sub piciorul baronilor locali ai PSD” şi că vor creşte toate preţurile, până şi „la laptele praf al bebeluşilor”.

Participanţii la mitingul din faţa Ateneului Român au vizionat şi un mesaj video din partea lui Emil Boc, care a fost prezentat drept membru al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Pe scena amenajată în Piaţa George Enescu au urcat lideri ai PMP şi ai Fundaţiei Mişcarea Populară, majoritatea purtând cămăşi albe şi blugi, între aceştia numărându-se Eugen Tomac, Elena Udrea, Cristian Preda, Marian Preda, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Gheorghe Ştefan, Florin Popescu.

Liderul PMP a susţinut în discursul său că „PSD este cel mai corupt partid din România” şi că „Victor Ponta este specialistul în lovituri de stat care vrea să se specializeze şi în lovituri asupra portofelului”, pentru că vrea să scumpească benzina.

"Suntem aici pentru că suntem împotriva Guvernului Ponta, împotriva accizei", a mai spus Tomac.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, în zona Eroilor, la unul din corturile de campanie ale PMP, petiţia pentru respingerea taxei suplimentare la carburant pe care Guvernul doreşte să o introducă. El a spus că a promis că va semna petiţia PMP împotriva taxei suplimentare la carburant, dar nu va participa la mitingul pe această temă pe care PMP îl organizează sâmbătă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri