Protocolul PSD-UNPR va fi semnat joi 

Data publicării:
liviu dragnea gabriel oprea - psd

ACTUALIZARE 17.13. Protocolul PSD-UNPR va fi semnat mâine.


ACTUALIZARE: Președintele PSD Liviu Dragnea a precizat că în urma unei discuții cu Gabriel Oprea a stabilit ca protocolul de colaborare între cele două partide să fie semnat după votul din Senat privind cererea DNA de urmărire penală a președintelui UNPR. Liderul PSD a subliniat că decizia partidului în privința votului de ridicarea a imunității lui Gabriel Oprea rămâne neschimbată. 

„Așteptăm votul din Senat. Să treacă acest vot și ne întâlnim în această după-amiază. Textul protocolului l-am discutat aseară. Am vorbit cu domnul Oprea astăzi în ziua de 8.45-9.00. Am stabilit împreună că vom avea astăziu această decizie. Este o zi complicată pentru domnul Oprea. Ca să nu existe niciun dubiu că este vreo legătură între votul din Senat și protocolul cu PSD, am stabilit să semnăm pe urmă”, a declarat Liviu Dragnea. 

Întrebat dacă protocolul a fost condiționat de sprijinul UNPR în privința alegerilor într-un singur tur, Liviu Dragnea a negat.

„Nu este vorba să ne ofere nouă spijin. Este vorba de menínerea unor decizii, fiind vorba de niște principii pe care nu vrem să le încălcăm. UNPR, ALDE și PSD au spus foarte clar că nu sunt de acord să se schimbe regulile alegerilor înainte cu câteva luni de alegeri”, a spus Liviu Dragnea. 


În ultima perioadă PSD și UNPR au luat poziții diferite în mai multe situații. Un exemplu este alegerea în două tururi a primarilor. Când PNL a venit cu propunerea de trece, din nou, la votul în două tururi, președintele UNPR Gabriel Oprea și arătat susținerea față de această idee.

Totuși, mai târziu Gabriel Oprea a revenit asupra celor spuse și a precizat că totul depinde de acordul care urma să fie semnat cu PSD în această dimineață.

Foto: Inquamphotos.com / Octav Ganea

De asemenea, un alt indiciu că relațiile dintre cele două formațiuni parlamentare s-a răcit este că de la începutul acestei sesiuni parlamentare PSD și UNPR nu va avea sesiuni comune nici în Camera Deputaților nici în Senat.

Un alt motiv de neînțelegere între cele două partide ar fi fost faptul că Liviu Dragnea nu ar fi vrut să facă promisiuni în ceea ce privește alegerile parlamentare.

Totodată, astăzi senatorii trebuie să ia o decizie în privința cererii DNA de ridicare a imunității fostului vicepremier Gabriel Oprea. 

În lipsa acestui acord, UNPR ar urma să candideze pentru prima dată singur la alegerile locale.

Citiți și: 

Cererea DNA pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea intră mâine în dezbatere la Senat

Gabriel Oprea le cere senatorilor să voteze ridicarea imunității sale

Comisia juridică a Senatului: Gabriel Oprea poate fi urmărit penal

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri