PRU, acuzat că recrutează membri folosind baza de date a PSD

Data actualizării: Data publicării:
tineretul social democrat

Liderul Tineretului Social-Democrat, Gabriel Petrea, îi acuză pe cei de la Partidul România Unită că folosesc baza de date a susținătorilor lui Victor Ponta de la alegerile prezidențiale din 2014 pentru a recruta noi membri. În replică, președintele PRU a spus că nu știe despre ce este vorba. Printre cei înregimentați de curând în formațiunea sa se numără însă mai mulți foști social-democrați, inclusiv fostul șef al TSD, deputat Mihai Sturzu.

TSD_facebook
Sursă foto: Facebook Gabriel Petrea

„Observând entuziasmul cu care PRU a demarat o campanie de comunicare, prin intermediul telefoniei mobile și al internetului, doresc să lansez un îndemn călduros către conducerea PRU și către cei care execută această campanie de comunicare, să respecte legea referitoare la protecția datelor cu caracter personal și să folosească cu atenție baza de date a susținătorilor lui Victor Ponta de la alegerile prezidențiale din 2014”, a transmis Gabriel Petrea colegilor de la PRU.

Acesta a declarat că ar fi primit „semnale de la mai mulți tineri simpatizanți și susținători ai PSD” care ar fi fost sunați de reprezentanți ai Partidului România Unită.

„Când îți propui un scor de 15%, trebuie să dispui de o vastă și sofisticată mașinărie de comunicare și de cunoștințe foarte temeinice asupra celor cărora te adresezi. Altfel, plagiind ceea ce s-a întâmplat într-o campanie precedentă, nu cred că este calea de urmat, pentru că este și ineficient și este și lipsit de respect față de cetățeni”, a mai declarat Petrea.

În replică, liderul PRU Bogdan Diaconu a declarat, pentru News.ro, că partidul său respectă legislaţia în vigoare şi nu foloseşte baza de date despre care vorbeşte Gabriel Petrea. „Nu ştiu despre ce vorbeşte, ce campanie de comunicare şi ce bază de date. Toată activitatea PRU respectă legislaţia în vigoare şi este foarte transparentă. Nu folosesc această bază de date”, a declarat Diaconu.

În formațiunea naționalistă condusă de el au intrat însă în ultimul timp mai mulți foști social-democrați. Inclusiv fostul președinte al TSD Mihai Sturzu și deputatul Sebastian Ghiță, prieten al ex-premierului Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri