PRU, partidul cu Țepeș pe emblemă și cu doctrină de la Iorga și A.C.Cuza

Data actualizării: Data publicării:
PRU

Partidul România Unită (PRU) s-a înființat în 2014, fiind fondat de Bogdan Diaconu, deputatul aflat la primul mandat, care a ales ca doctrină pentru partidul său național-democrația, emblema lui Vlad Țepeș și afirmarea protecționismului în economie, a capitalului autohton și a unei agriculturi în care marile suprafețe de teren să fie deținute și exploatate de către stat.

Bogdan Diaconu PRU Facebook
Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită

Partidul care în doar o săptămână a adunat 13 parlamentari și anunță că-l așteaptă pe un fost premier să preia conducerea de la Bogdan Diaconu a fost asociat până de curând doar cu liderul său, care, ca fost parlamentar PSD și apoi independent, a avut mai multe inițiative legislative, îndeosebi antimaghiare. Diaconu a candidat la funcția de primar de București la alegerile locale din iunie și a obținut un scor de 1,4 procente.

Doctrina PRU, împrumutată de la Nicolae Iorga și A.C.Cuza

PRU se declară, în programul pe care l-a afișat pe site la momentul înființării formațiunii, în 2014, ca partid cu o doctrină național-democrată și precizează că se revendică din doctrina Partidului Naționalist-Democrat, înființat în 1910 de Nicolae Iorga și A.C.Cuza, care militau la vremea aceea pentru un naționalism moderat și antisemitism profund. A.C.Cuza s-a desprins după zece ani de partid și de Nicolae Iorga, luând calea extremei drepte, cu simpatii legionare și fasciste, fiind, în perioada interbelică, exponentul xenofobiei în politica românească..

Pe site-ul partidului înființat ăn 2014 se arată că, în zilele noastre, național-democrația înseamnă „credința, legea, rânduiala, omenia, respectul muncii, spiritul comunitar, îngăduința...(care) fac parte din coordonatele fundamentale ale civilizației românești tradiționale, definitorii pentru constituția naturală a Poporului Român”.

Programul PRU

Prima aserțiune, sub emblema cu Vlad Țepeș, este aceea că ''reuneşte oameni care cred în ceva: în valorile neamului, în identitatea românească şi în dreptul nostru de a fi pe acest pământ”.

Alegerea lui Vlad Țepeș ca blazon este explicată ca o ''mişcare de recuperare a valorilor româneşti şi de corectare a imaginii false care i s-a făcut lui Vlad Ţepeş pentru că îşi apăra ţara cu metode dure''.

În agricultură, se mai arată în programul PRU, ''este necesar în egală măsură achiziționarea de către stat a terenurilor nelucrate pentru ca acestea să rămână în patrimoniul statului român și să devină mari exploatări agricole care să asigure securitatea alimentară pentru viitor care arată alarmant din punct de vedere al hranei”. De menționat este și opoziția PRU față de vânzarea terenurilor agricole străinilor.

În industrie, cei de la PRU consideră că ''nu mai există nicio țară dezvoltată din spațiul comunitar care să fi renunțat aproape în totalitate la producția industrială internă și la capitalul autohton, așa încât protecția industriei românești și a investitorilor români nu este nici retrogradă, nici anti-europeană''.

Partidul care a adunat până acum 13 parlamentari în a căror biografie politică se regăsesc mai cu seamă apartenența la PSD, PPDD și PUNR, pledează pentru o familie formată din femeie și bărbat, pentru uniunea României cu Basarabia.

Bogdan Diaconu, 37 de ani și trei partide

Bogdan Diaconu, fondatorul PRU, are 37 de ani și trei partide la activ. A absolvit dreptul la Spiru Haret și un an la Academia de Poliție, s-a înscris în PSD pe când era student și, la un an de la obținerea carnetului de partid (2003, pe când președinte al PSD era Adrian Năstase), a devenit consilier local la sectorul 6. Între 2009 și 2011 a fost la Partidul Conservator, condus de Dan Voiculescu, fiind un apropiat al primarului Piedone, pentru ca în 2011 să revină la PSD. În 2012 a devenit și deputat USL, iar în 2014 a demisionat, înființând PRU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri