PSD, așteptat să anunțe astăzi noua propunere de premier

Data actualizării: Data publicării:
psd2

Partidul Social-Democrat ar urma să anunţe miercuri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, noua propunere de premier, care nu va fi Liviu Dragnea.

psd2

Dacă preşedintele Klaus Iohannis va respinge şi această nominalizare, social-democraţii intenţionează să înceapă demersurile pentru suspendarea din funcţie a şefului statului, au precizat surse politice pentru News.ro.

Potrivit surselor, au existat presiuni puternice în partid pentru suspendarea lui Klaus Iohannis, după ce preşedintele a respins-o pe Sevil Shhaideh.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat, ieri, propunerea PSD-ALDE de premier, în persoana lui Sevil Shhaideh și a cerut celor două partide să facă altă propunere.

În replică, Liviu Dragnea a spus că, dacă PSD și ALDE ajung la concluzia că se impune suspendarea președintelui, nu va avea „nicio ezitare”.

Şeful statului a lăsat scena politică în suspans înainte de sărbători fără să spună dacă acceptă sau nu propunerea făcută de PSD și ALDE, ca viitorul Executiv să fie condus de Sevil Shhaideh.

Liderii social-democraţi insistă că propunerea lor este foarte bună şi că nu există motive pentru un eventual refuz. De altfel, Liviu Dragnea declara după consultările de săptămâna trecută de la Cotroceni că nu va face o altă propunere.

În schimb, fostul preşedinte a ridicat obiecţii. Traian Băsescu, liderul Partidului Mișcarea Populară, spune că este o problemă cu soţul lui Sevil Shhaideh, care ar fi un susținător al regimului sirian, condus de Bashar al Assad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri