PSD București, pe lista angajatorilor care nu au plătit CAS și CASS

Data actualizării: Data publicării:
sigla psd mare

Organizația Municipiului București a PSD apare și ea, în statistica furnizată de ANAF, ca având restanțe la bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv bugetul asigurărilor de sănătate.

170628_CExN_PSD_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

ACTUALIZARE. Răspunsul Gabrielei Firea pentru Digi24 în privința datoriilor PSD București.

Partidul Social Democrat - Organizația Municipiului București, cod de identificare fiscală 14387765, apare în statistica ANAF ca având de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat suma de 78.879 lei (din care 36.906 lei reprezintă obligații fiscale accesorii).

La bugetul asigurărilor sociale de sănătate, aceeași filială social-democrată apare cu o restanță de 27.441 lei (din care 12.664 lei reprezintă obligații fiscale accesorii).

O restanță apare și la bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar suma este mult mai mică: 2.439 lei. Click pe poză pentru a mări tabelul.

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a explicat necesitatea transferului contribuțiilor sociale prin faptul că sunt mulți angajatori care nu plătesc pentru angajați.

„Vreau să vă prezint câteva cifre care justifică necesitatea realizării transferului de contribuții și necesitatea implementării acestei măsuri. Vreau să vă spun că la data de 30.09.2017 există 157.798 de angajatori care nu au plătit contribuții sociale pentru angajații lor. Și acum am să vă menționez și numărul angajaților aferent acestor companii. Este vorba de 2.076.097 de angajați. Deci vă dați seama că este o pondere foarte mare și un număr foarte mare al celor care până acum evitau plata contribuțiilor sociale ale angajatului către bugetul de stat”, a explicat Ionuț Mișa.

La rândul său, Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD, declara că „revoluția” fiscală adoptată de Guvern ar trebui să-i ajute pe angajații păcăliți de angajatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri