PSD: „Criteriile poporului român nu sunt criteriile lui Iohannis”

Data actualizării: Data publicării:
CODRIN STEFANESCU

PSD are cel puțin opt nume de posibili premieri, a spus secretarul general al partidului, Codrin Șefănescu, ca reacție la anunțul președintelui Klaus Iohannis că, indiferent de ce vor propune partidele politice, nu va desemna pentru funcția de premier o persoană urmărită penal sau condamnată.

Nu președintele dă criteriile după care este ales și promovat de către un partid politic premierul, ci poporul român prin vot. Dacă românii vin pe 11 decembrie și vor vota PSD și ALDE și noi vom da premierul, dl. Iohannis trebuie să țină cont de lucrul ăsta”, a spus Codrin Șefănescu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Criteriile poporului român nu sunt criteriile lui Iohannis”, a adăugat secretarul general al PSD.

Poate poporul român consideră că unii dintre oamenii pe care îi avem noi anchetați sau cu condamnări sunt victimele unui sistem opresiv, moștenire de la Traian Băsescu. Nu ne poate impune nimeni, nici măcar Iohannis, care sunt criteriile”, a mai spus el.

Codrin Ștefănescu a mai spus că președintele știe că „PNL nu va ajunge la guvernare”.

Întrebat dacă PSD nu va obține majoritatea pentru desemnarea premierului în persoana lui Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu a răspuns că partidul are opt nume.

Noi n-am lansat niciun nume de premier, doar bănuiesc cei din laboratoarele de la Cotroceni. N-am lansat niciun nume tocmai din acest motiv. Nu vreme ca numele să devină o țintă”, a menționat el.

Declarația președintelui ne vizează în mod direct. Toată lumea dă acum câteva nume, Dragnea și Ponta posibili viitori prim-miniștri și atacul de astăzi este direct la cei doi. PSD are în momentul de față cel puțin opt nume viabile pentru funcțai de prim-ministru”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

El i-a enumerat pe Liviu Dragnea, Victor Ponta, Eugen Teodorovici și pe Rovana Plumb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri