PSD critică bugetul. PNL spune că îl va vota

Data publicării:
dragnea FB

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj adresat cabinetului Cioloş. Fără să spună explicit acest lucru, social-democratul s-a arătat dezamăgit că Executivul nu intenţionează să majoreze anul viitor salariul minim.

„Dacă atunci când economia o permite, când avem o bună creștere economică, nu îndreptăm societatea, când să facem acest lucru? (...) Nu te poți ridica dacă doi din cinci romani sunt sub pragul sărăciei și lași această situație să continue. (...) Bucureștiul nu este Bruxelles și niciun sat sau orășel din România nu are prosperitatea unui sat sau orășel din Occident!"

Ziua de astăzi ar trebui să fie una a generozității si a considerației față de semenii noștri. Trebuie să ne amintim de...

Posted by Valeriu Zgonea on Sunday, December 6, 2015

Fostul ministru pentru Dialog Social Liviu Pop pare hotărât: „Înghețarea salariului minim pe economie la 1.050 de lei, în condițiile în care Guvernul Ponta a propus creșterea acestuia la 1.200 lei. (...) Dacă nu vor trece amendamentele în cadrul Comisiilor, nu voi vota acest buget!”.

„La polul opus, Administraţia Prezidenţială va beneficia de un buget de peste 56 de milioane de lei, cu 40% mai mult decât în 2015 şi cu peste 150% mai mult decât în 2014. Comentarii?”, a scris pe Facebook alt senator social-democrat, Niculae Bădălău.

Parlamentarii PSD nu fac decât să asculte de preşedintele lor.

Dacă angajamentele sociale luate de noi, prin fostul Guvern, vor fi cuprinse în proiect, vom susţine proiectul de buget, inclusiv creşterea salariului minim la 1.200, aşa cum noi ne angajasem”, a spus Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Nu spunem în acest moment că va fi o creştere sau nu va fi o creştere. Ci spunem că am început o analiză, să vedem oportunitatea, să vedem eventualele etape în care poate creşte salariul minim în 2016 şi ce impact ar avea asupra sectorului privat”, a declarat Anca Dragu, ministrul de Finanţe, la un post de televiziune.

Nemulţumiţi sunt şi primarii de la Asociația Municipiilor din România, dezamăgiţi că nu au primit răspuns la cererea lor de a discuta cu miniştrii despre bugetul de anul viitor.

Cu toate acestea, vicepremierul este optimist. Nu crede că bugetul se va împiedica în Parlament.

„Noi sperăm că nu va fi un val mare de amendamente. Dialogul pe care l-am avut în grupurile parlamentare cred că este suficient pentru ca să se înţeleagă viziunea noastră despre buget”, a spus Vasile Dâncu, vicepremier.

Singurii care au anunţat că vor vota fără rezerve sunt liberalii. „Vom susține bugetul de stat, mi-am luat acest angajament discutând de două ori cu doamna ministru al Finanțelor”, a afirmat Vasile Blaga, copreşedintele PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri